Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten

Kaymakam Ömer Faruk İlhan, 'Ekşi Sözlük' olarak bilinen internet sitesi hakkında Peygamberimiz'e (SAV) hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten
Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten
GİRİŞ 07.08.2013 17:23 GÜNCELLEME 07.08.2013 17:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlhan, avukatı vasıtasıyla yaptığı şikayette sitenin Temmuz 2013'de Hz. Muhammed hakkında ağza alınmayacak hakaretleri içeren yayın yaptığını belirterek şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Suç duyurusunda Müslümanların peygamberi olması nedeniyle bir dinin kutsal değeri olan Hz. Muhammedi'i (S.A.V) alaya alan, hakaret eden aşağılayan, tahkir edici ifadeler kullanıldığı, bununla 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama' suçunun işlendiği ifade edilerek, Türk Ceza Hukuku'nda(TCK) kutsal değerlere hakaretin suç olarak düzenlendiği belirtildi.

Suç duyurusunda, "İfade özgürlüğü bir bireye küfretmeye izin vermiyorsa o bireyin kutsalına ve dini değerlerine de hakaret etmeye izin vermez. Hakaret suçtur. Doğrudan kamu davası açılır ve yargılama yolu açılır. Müslümanların mezhep farkı gözetmeden saygı duyduğu kutsal kabul ettiği Peygamberimizi aşağılamak ve küçük düşürmek aslında o sözlerin sahibini küçük düşürür. Ama bunu sadece sahibi kendi payını alsın demek de yetmez. Bu tür eylemleri işleyenler toplumdan dışlanmak suretiyle hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ama hukuk devleti nasıl bireylerin can ve mal güvenliğini koruyorsa onların dini inanışlarını kutsallarını ve değerlerini korumaktadır." ifadelerine yer verildi.

Şüpheli internet sitesi ile ilgili uzun zamandır bu tür şikayetler yapıldığı, ancak şüphelilerin kendilerine çeki düzen vermek yerine bu tip linkleri yayınlamaya devam ettiğine dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi: "Bu nedenle şüphelilerin hukuk kanalıyla cezalandırılmaları gerekmektedir. Kanun 'Halkın bir kesiminin benimsediği din değerleri alalen aşağılayan kişi' nin cezalandırılacağını öngörmektedir. Bu nedenle dinimin Peygamberi olan Hz. Muhammed (SAS)'e karşı suç işleyen, hakkını, hukukunu ve haddinin bilmeyen bu kişiler hakkında şikayetçiyiz. Yasal soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz."

YORUMLAR 3
  • mustafa çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    tolga adlı yorumcuya. Son günlerde haber7 yorumcuları arasında görmeye başladığım değişik tiplerdensin galiba. şu realiteyi bir kabullenin öncelikle. Burası halkının %99 u müslüman olan bir ülke. " Sezarın hakkı sezara, Allah'ın hakkı Allah'a" diye bir öğreti yoktur İslam'da. Sezar'da sezar'a ait olanlarda , herşey de bir ve kahhar olan Allah'a aittir. Devleti yönetirken tabiki islamiyeti kullanacağız, hristiyanların şeriatına göre mi hareket edelim ? müslüman bir ülkede müslümanların değerlerine alenen hakaret edebilen insanlar var, bu neyin kafası ? kime meydan okuma ? ingiltere'de kraliçeye hakaret etme cüretini bi göster bakalım ne oluyor ? Allah akıl fikir versin bu değişik neseb-i gayri sahih mahsullere.
    Cevapla
  • Tolga Aybars 10 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yaptıkça.... Dine daha çok zarar verirsiniz efendiier. Edilen hakeretler HZ Muhammed'in şerefinden, şanından hiçbir şey götürmez. Yoksa internette böyle bir sürü site var. İktidarda dini kullanan birileri oldukça halk bölünecek.
    Cevapla
  • Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu siteye pek baktığım yok ama. duyduğum kadarıyla hem dini hemde ahlaki değerlere saldırdıkları,sapıkça yorumlar yapıldığı biliniyor ve böyle bir siteye daha ne kadar tahammül edilecek göreceğiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...