Gezi CHP'nin işi... Erdoğan da diktatör değil

Liberal Düşünce Topluluğu Kurucusu Prof. Dr. Atilla Yayla, Gezi kalkışmasının ana aktörünün CHP tabanı, 'Erdoğan'ın diktatörlükle suçlanmasının da CHP'nin klasik taktiği olduğunu söyledi.

Gezi CHP'nin işi... Erdoğan da diktatör değil
Gezi CHP'nin işi... Erdoğan da diktatör değil
GİRİŞ 30.08.2013 10:23 GÜNCELLEME 30.08.2013 13:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yenişafak'a konuşan Liberal Düşünce Topluluğu Kurucusu Prof. Dr. Atilla Yayla, Gezi Parkı olayları ve Erdoğan'ın diktatörleştiğine yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gezi kalkışması CHP tabanlı

Gezi Parkı olayların aktörlerinin incelenmeden olayların gerçek sebepleri ve hedeflerinin anlaşılamayacağını belirten Prof. Dr. Yayla, Gezi kalkışmasının iki ana aktörünün Taksim Dayanışması ve CHP tabanı olduğunu kaydetti. Onların yaptığına ve yorumlarına bakarak Gezi'nin ne olduğunun anlaşılabileceğini vurgulayan Yayla, "Akıl, mantık ve bilimsel yöntem bunu gerektirir. Bu çevreler Gezi'den bir siyaseti dizayn sonucu çıkarmak istedi" dedi.

"Kimi liberallerin 'Gezi' olayları sırasında hayatını kaybedenler ve polisin müdahalesi üzerinden Tayyip Erdoğan'ı diktatör ilan ettiği"nin hatırlatılması üzerine Yayla, "Gezi olaylarında Başbakan'ın üslubundan kaynaklanan problemler olduğu herkesin kabul ettiği bir durum. Hükümetin krizi kötü idare ettiği de. Keza, ilk baskın başta olmak üzere polisin zaman zaman orantısız güç kullandığı da genel olarak kabul görüyor. Ama problemlerin kaynağının bunlar olduğu, başka hiçbir faktörün rol oynamadığı söylenemez" yorumunda bulundu.

DİKTATÖRLÜK SUÇLAMASI CHP KLASİĞİ

Taksim Dayanışma ve CHP'nin söylemleri incelendiğinde, Gezi'nin Erdoğan üzerinden siyaseti dizayn etmek için kullanılmak istendiğinin ortaya çıktığını kaydeden Yayla, "İktidar partisinin başının diktatör olup olmadığını anlamak için esas bakmamız gereken yer icraatlarıdır" dedi.

Prof. Dr. Yayla, söylemlere değil de icraatlara bakıldığında ortada diktatörlüğün de, diktatörün de bulunmadığının görüldüğünü belirterek, "Zaten ortada bir diktatör olsaydı, bu kadar rahatça ve bolca diktatörlük suçlaması da yapılamazdı. Ayrıca, alt edemediği siyasi rakibini diktatörlükle suçlamak CHP'nin klasik taktiğidir. Unutmayın, Menderes ve Özal'a da aynı suçlamalar yöneltilmişti" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜTÜN DÜNYA BUNA SAHIT ki BASBAKAN ÜLKESI ve MILLETI UGRUNA FEDIYI CAN ETMISTIR..... Ve bununla birlikte bu güne kadar bu ugurda HIC bir SUC islememistir.. BASBAKANIN BIR TEK SUCU VAR !! BASTA CHP yi ve BÜTÜN DIKTATÖRLERI TA DERINDEN YARALAYAN BIR SUC O'DA BÜTÜN DÜNYA LIDERLERI ZIK ;ZAK CIZERKEN O '' EMROLUNDUGUN GIBI DOSDOGRU OL ilahi hiatbin SANKI KENDISINE SÖYLENDIGINI ILIKLERINE KADAR YASYIP DIK DURMASIDIR.. BÜTÜN SUC BUDUR BIR GÜN BIZLERE SORULURSA RTE yi NASIL BILIRDINIZ.. BIZDE DERIZKI YARABBI O ER KISI IDI ADAM GIBI ADAMDI,EMROLUNDUGU GIBI OLMAYA CALISTI DERIZ....
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP . chp bu ülkenin kalkınmasında her zaman takos olmuştur.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    gezi eylemlerinin arkasında chp olduğunu sağır sultan bile biliyor...ama..... ....asıl dışardanda israil(otpor örgütünden)destek alıyorlar....chp ,nin kesin yargılanması lazım, çünkü taksim gezi parkı olayları demokratik olamayan yollardan halkı isyana davet edip hükümeti devirmekdir!!!...Ben asıl savcılara şaşıyorum hala niye chp,ye hukuki işlem yapılmıyor?..şayet aynı durumda ak parti olsaydı şimdiye kadar kapatma davası açılmıştı bile?..
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın yaylaya,radikal bir ek gerekiyor.yazılamıyan niye yazılamıyor ki.. ne var erdoğanın üslubunda.adam zaten yurt dışındaydı. ordan hiç bir şey demedi. demediğiiçin de havaalanında onu yakalayıp linç edecek ekibi bile hazırlamışlardı.bereket son anda 23 saat içinde AKP teşkilatı bunu haber aldı da havalanına taraftar topladı.ne yani, polis yumuşak davransaydı, DOLMABAHÇE OFİSİ DARMADAĞIN OLUR VE DOZERLE YIKILIRDI.ankara keçiörendeki ve istanbul kısıklıdaki ev işgal edilir ve menderese yaptıkları gibi ailenin iç çamaşırları tvlerde dünyaya gösterilirdi.polis yumuşak olsaydı,3000 ODTÜlü meclis ve başbakanlığı basmak için yola çıktığında ,oraları yakar yıkardı.ç sırada çankaya da vardı tabi..kimse tayyibin üslubuna laf etmesin en güzelini yaptı.KARŞISINA ÇIKIP, KÖPRÜ,SANTRAL, HAVAALANI YAPILMASIN DİYENLERLE KONUŞMUŞ OLMASI BİLE HATA...asla yüz vermeyecek.CHP nin seçimle deviremediği tayyibi GEZİ VANDALLARIYLA DEVİRMEK DAHA KOLAY diye düşündü demek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat