Başbakan Erdoğan diktatör mü değil mi?

Son dönemde AK Parti hükümetinin attığı adımlar sonrası Başbakan Erdoğan'a karşı kullanılan 'diktatör' kelimesi CHP'nin de söyleminde yer aldı. Peki, Erdoğan diktatör mü değil mi? Bu sorunun cevabı bir kez daha geçmişten örnekleriyle gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan diktatör mü değil mi?
Başbakan Erdoğan diktatör mü değil mi?
GİRİŞ 05.09.2013 11:00 GÜNCELLEME 05.09.2013 13:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' iddiasında bulunulması ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sık sık dile getirdiği bir konu. Özellikle de Gezi Parkı olaylarında Erdoğan'a karşı kullanılan 'diktatör' benzetmesi Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin attığı demokratikleşme ve anayasal hareketler sonrası çürütülen bir benzetme oldu. Diktatör anayasasız yasasız tüm dediği kanun sayılan kişidir. Tayyip Erdoğan da, anayasa ve ayasalardan kaynaklanmayan bir yetki kullanmıyor, dolayısıyla bu sıfatı hak etmiyor. 'Diktatör' ağzından çıkanın 'kanun' sayıldığı kişi demek çünkü...

Başbakan Erdoğan 'diktatör' iddialarına karşı bir çok kez yanıt verdi. Özellikle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğluna...

İddia şu: Başbakan Erdoğan bir 'diktatör'... 

Bu iddiayı köşesine taşıyan Star Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, tek parti yıllarından çok partili yıllara örneklediği olaylara bugün Erdoğan hükümetinin attığı adımları birleştirdi. 

CUMHURİYET'TEN BU YANA SİSTEM

"Cumhuriyet'ten hemen sonra İstiklal Mahkemeleri kurulması, 'Takrir-i Sükûn' adıyla yasa çıkartılmasıyla başlayan, sokaklar ne zaman hareketlense tedirgin olunmayla devam eden ve 1982 Anayasası'nda cumhurbaşkanı ile başbakana ağır yetkiler verilmesiyle taçlanan bir sistemimiz var... 'Ebedi şef' ve 'milli şef' unvanlarının yadırganmadan kullanıldığı dönemler oldu. Çok partili dönemde de, tek başına iktidar olmuş partilerin başbakanlarının neredeyse hepsi benzer ithamlara maruz bırakıldı. Bugünden geriye bakınca Turgut Özal olağanüstü yumuşak görünüyor; oysa onun da 'seçimle gelmiş kral' olduğunu iddia edenler çıkmıştı."

YENİ ANAYASA, BAŞKANLIK SİSTEMİ VE REFORM PAKETİ

"Meclis'te hazırlıkları sürdürülen yeni anayasada, 'yetkileri artırılmış tek adamlık' arayışı olarak algılanan 'başkanlık sistemi' üzerinde iktidar partisinin ısrar ettiği görüntüsü yanlış bir mesaj... Anayasaya katılımcı bir anlayış egemen olmalı. Feform paketi de en az yeni anayasa kadar önemli. Türkiye'nin görüntüsü, siyasi kimlikli ve medyada çalışan kişilerin cezaevlerinde bulunmasından bozuluyor. Ülkeyi dışarıya 'dünyanın en kalabalık gazeteci cezaevi' olarak yansıtan kampanyaları boşa çıkartacak bir duruma getirmek gerekiyor. 'Çözüm süreci'ni hızlandırmanın yolu da bunu sağlayacak adımları bir an önce atmaktan geçiyor."

YORUMLAR 8
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Laf salatası ve ÇİRKEFLİKLE işlerini yürütmeye ALIŞMIŞ AZGIN AZINLIK,kendi üzerinde olan BÜTÜN olumsuz HUY ve ALIŞKANLIKLARI, karşılarındaki CAN DÜŞMANI. olarak gördükleri KİŞİLERE yansıtıp, ÇARPITMA yaparak, Dikkatleri KENDİLERİNDEKİ İĞRENÇLİKLERDEN, ÇARPIKLIKLARDAN uzağa yönlendirmek istiyorlar..Oysa YAKIN TARİHİMİZDE ,AĞZINDAN ÇIKANIN EMİR OLDUĞU kişilerin kimler olduğu,RAKI SOFRALARINDA DEVLET YÖNETENLER ,onlarca yıl sonra bugün bile o KİŞİLERİN sözlerinin -bazılarınca- KANUNLARDAN,hatta AYETLERDEN üstün tutulduğu dikkate alınırsa herşey meydanda. HAYAT BOYU KENDİNİ CUMHURBAŞKANI ilan eden,Ayak oyunlarıyla MİLLİ ŞEFLİK payesi kapan HALK olduklarını iddia EDİP , SARAYLARDA ikamet eden ve HATTA orada CAN VEREN kişilerin kimler olduğuna bakınca KİM DİKTATÖR,kim değil ÇOK NET ortaya çıkıyor..
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    düşünüyorumda... atatürk'e veya inönüye biri diktatör deseydi... . acaba akıbeti ne olurdu??? işte bunu düşünmek bile istemiyorum...
    Cevapla
  • Bilal Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdogani bitrmwe Plani. Dikdattör ithami bizzat CHP ve yandaslarinin uzun zamandir yatip kalkip AK Partiyi Erdogani nasil bitirebiliriz diye yaptiklari bir Pilanin Parcasi..gezi oalylari derken bu pilana Kilicdar oglunun Dikdatör Esada gidisi ve su an da Cubntaci SISIYE gidiside ayni pilanin bir baska versiyonu.. CHP Kilicdaroglu hem diktatörlerle cuntacilarla ici ice nerdeyse Göbek göbeye ama ülkesinin Basbakanini Dikdatör.. Erdogan Milletinin hizmetrkari ne diyem elinize dizinize dursun eyer son 10 yilda Erdoganin sayesinde Türkiyenin dünyada parlayan bir yildiz oldugunu göremiyorsan.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    diktatör olsa anayasa çoktan değişmşti. 10 yıldır meclisteki diğer partilerle uzlaşma yapıp anayasa çıkarmaya çalışıyor tek başına iktidar olmasına rağmen.
    Cevapla
  • serkan doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    bu soruya cevap vermeden önce. bu ülkede düşünce özgürlüğü varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu