Erdoğan, Kılıçdaroğlu için 'Mart'ı bekleyin' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, CHP ve Kılıçdaroğlu'nu kastederek "diktatörlüğün olduğu yerde hiç kimse 'diktatör' kelimesini ağzına alamaz, sallandırırlar. Diktatör arayanlar Mısır'a baksın" dedi...

GİRİŞ 20.08.2013 11:54 GÜNCELLEME 20.08.2013 14:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"12 yılı hizmetlerle, eserlele Türkiye'ye demokrasimize yaptığımız tarihi nitelikteki katkılarla geride bıraktık. AK Parti 12 yaşına ulaştı. 12 yıl çok uzun süre değildir. AK Parti Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet çınarının kökü derinlerde olan ulu çınarın gövdesinden gıdasını alan partidir. AK Parti'yi diğerlerinden farklı kılan özelliği olduğunu billiyoruz. AK Parti sırtını statükoya dayamış parti değildir. AK Parti gücünü, yetkisini belli güç odaklarından devşirmiş parti değildir. AK Parti fırsatları değerlendirerek değil hakka inanarak millete inanarak bu inanaçtan taviz vermeyerek bugünlere ulaşmış partidir. Her yol mübah demedik. Her metod meşrudur bu anlayışa teslim olmadık."

"SABIR YOKSA ZAFER DE YOK"

"Hedefe ulaşmak, zafere nail olmak, menzile varmak sadece Allah'ın takdiridir. Önemli olan o yolda sapmadan tuzaklara düşmeden aldanmadan ve aldatmadan ileleyebilmektir. Yol arkadaşlarının önemini unutanlar kestirmeden menzile varmak isteyenler o menzile varsalar da o menzile tutunamazlar. Eğer siz menzile giden doğru yolu bulur o yolda doğru yol arkadaşları ile ilerlerseniz gerçek zafer nasip olacaktır."

Sabır yoksa zafer de yoktur. Sabreden için zafer mukadderdir. Düştük yine kalktık ve hamd olsun ayakta dimdik yolumuza devam ediyoruz. İlkelerimizden taviz vermedik. Biz yenildiğini görüp, yenileceğini görüp, zaferin uzakta olduğunu görüp hakkı terk edenlerden eline silah alanlardan olmadık. Çünkü haklı olduğumuzu biliyorduk. Bizi şiddete sevk etmek için tuzak kuranlar, tahrik edenler oldu. Bizi silmek için kendilerine gerekçe arayanlar oldu. Allah'a hamd olsun kimseye bu bahaneyi sunmadık. Silah ve şiddet arkasına halk desteğini alamayanların yöntemidir. 2007 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasını inceleyin. O davalarda silah, şiddet, demokrasi dışı hiç bir hareket bulamazsınız. Hukuksuzluklara maruz kaldık. Eğitim haklarımızı kaybettik. Kızlarımızı üniversitelerin kapılarında ağlattılar. Bunlara rağmen siyaset yapma haklarımıza rağmen nice haklarımızın elimizden gasp edildiğine şahit olduk."

"YA SABIR ÇEKTİK"

"Her seferinde ya sabır çektik. Bizler AK Parti olarak çok uzun yoldan geliyoruz. Her türlü acıyı yaşadık. Zulme, baskıya maruz kalan kadro biz değildik. Bizimle birlikte temsil ettiğimiz sessiz yığınlardı. Bu ülkede milletin seçtiği hükümetler al aşağı edildi. Millet iradesini hazmedemeyenler tarafından demokrasiye darbeler vuruldu. Şu anda Batı'nın demokrasi sandık değildir. Demokrasinin yolu sandıktan geçer."

"ELİMİZDE BELGELER VAR"

"Sandık milletin iradenin kendisidir. Mısır'da uygulanan budur. Mısır'da demokrasi sandık değildir diyor. Arkasında neresi var İsrail var. Elimizde belgeleri var. 2011 seçimleri öncesinde Fransa'da yapılan bir oturumda, adalet bakanı ile bir entelektüel konuşuyor. O da Yahudi. Aynen şu ifadeyi kullanıyorlar. "Mısır'da Müslüman kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır. Çünkü demokrasi sandık değildir." Aynen. Uygulama bu."

"DEMOKRASİ DERSİ VERMELİYİZ"

"Batı demokraside tanımı öğrenmesi lazım. Bu öğrenilemezse demokrasinin tanımındaki çelişkiler dünyayı başka yöne taşıyacaktır. Otogratik yönetime doğru taşıyacaktır. Onca acıyı yaşadıktan, onca engel geride kaldıktan sonra bugün ulaştığımız seviyeleri muhafaza edemezsek mahcup oluruz. Türkiye olarak dünyaya demokrasi dersi vermeliyiz."

"Gezi olaylarında benim milletim iradesine sahip çıktı. Gereken dersi gerektiği gibi verdi. Cam çerçeve indirerek değil sadece yasalar içersinde meydanlarda ne söylenmesi gerekiyorsa öyle ders verdi. Türkiye'yi eski günlerine taşımak için pusuda bekleyenler var. Halka millete ülkemize kardeşliğimze karşı her saldırı Mehmet Akif'in dediği gibi" Cehennem bile olsa sizlerin göğsünde sönüp gitmelidir"

"DİKTATÖRLÜK TÜRKÜSÜ SÖYLEYENLERE GEREKEN CEVABI VERCEĞİZ"

"Mart ayında sandığın demokrasinin namusu olduğunu herkese göstermek zorundayız. Kendi ülkesini şikayet edecek kadar alcalanlara bu ülkenin ne kadar demokratik olduğunu göstermek zorundayız. Bu seçimin farkı var. 30 büyükşehir yüzde 76'yı oluşturuyor. 30 büyükşehirde alacağımız oy ne denli önemli bunu görmek durumundayız. Diktatörlük türküsü söleyenlere mart ayında gereken cevabı vermek zorudayız. Bize diktatör diyenlere buradan hodri meydan diyorum. Demeokratik, özgür şekilde millet sandık başına gidecek. Kimin diktatörlük peşinde olduğunu millet ortaya koyacak. Diktatör görmek istiyorsanız Mısır'a gidin."

DİKTATÖR DİYENİ SALLANDIRIRLAR

"Hacı Bektaş'ın huzurunda bu ülkenin başbakan yardımcısına bir kendini bilmez saldırıda bulunyor. Ana muhalef partisinin vekilleri saldırganın etrafında etten duvar örüyorlar. Saldırgana sahip çıkıyorlar. Bu kendini bilmez sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere salınıyor. Sonra çıkıyorlar diktatörlükten bahsediyorlar. Diktatörülüğün olduğu yerde gazeteler, dergiler sabah akşam diktatör ifadesini kullanamaz. Sallandırılar, Mısır'da olduğu gibi."

"CHP'DE HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR"

Dünyada uluslararası hukuka bak güvenlik güçlerine ne yetkiler verildiğini görürsün. Gidin bakın milli şefiniz döneminde ona bir tek kişi diktatör diyebilmiş mi? Darbeci arkadaşlarınıza diktatör diyen çıkabilmiş mi. CHP'de çok ciddi genel başkan boşluğu var. CHP Genel Müdürü'nün kontrolünden çıkmış durumda. CHP'ye kimin yön verdiği muammadır. CHP cam çerceve kıranlarla gündeme gelen partidir. CHP, her kafadan sesin çektiği umutsuz parti haline geldi. Bu ülkenin başbakan yardımcısı senin gözlerinin önünde yumruklanacak kürsüye çıkacasın benim başbakan yardımcımdan özür dilemeyeceksin elemanların onu okşayacaklar. Siz hangi diktatörlükten bahsediyorsunuz. CHP denilen siyasi parti ne yazık ki çok talihsiz ellerdedir.

"AK PARTİ SANDIKTAN TERTEMİZ ÇIKACAK"

"Sandığa tertemiz gideceğiz. Bu sandıktan Ak Parti güçlü şekilde çıkacaktır. CHP şidetin diline daha fazla sarılacaktır. Geçmişte bunu defalarca yaptılar. Kazanamayacaklarını anlayınca şiddeti körüklediler .Son sözü sandık söyleyecek. Son kararı millet verecek. CHP'nin ve MHP'nin umutsuzluk içinde çirkinleştirecekleri süreçte biz itidalin yanında olacağız."

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI:

YORUMLAR 13
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu AKP için bir şans yaw !. CHPnin başında kaldığı müddetçe, AKP % 50 nin altina düşmez, sanki gizlice AkPye çalışıyor !
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    BU DEVİRDE YALAN VE CEHALET YATSIYI BEKLEMİYOR !. 1- Mısır seçimlerinde 6 aday vardı ! Ve bırakın Mursi yi, hüsnü mübarek in adamı Ahmet şefik bile yaklaşık 5 milyon oy almıştı !!! Siz hangi 10 milyon dan bahsediyorsunuz ? Bu internet icat oldu her tarafa yalan dolan doldu !!! Ama aynı zamanda arandığında çok kolay şekilde hakikate ulaşma imkanlarıda doğdu !!! Onun için bu devirde Yalan ve Cehalet yatsıyı beklemiyor ! 2- Önemli olan kaç seçmenin oy kullandığı değildir ! ABD de de oy kullanma oranı %50 civarındadır !!! 3- Adayları beğenmeyen gitsin kendisi aday olsun ! Yada başkalarını aday göstersin ! Bunlar darbeye meşruiyet kazandırmaz ! 4- Bir kitleyi temsil edecek kimse yoksa bu diğer adayların, partilerin sorunu değildir ! Demek ki o kitle yok denecek kadar azmış !!! 80 farklı görüşte birbiriyle uzlaşmayan % 0,5 lik kitleler olsa %40 a tekabül eder !!! Hepsi ayrı baş çektiğinden sıfır hükmündedir !!! Bu durum diğer kitleleri ilgilendirmez !!!
    Cevapla
  • Abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    Küfür şıddet partısı CHP. Işleri gücleri küfür ve şiddet, ondan sonra demokrasimiş insan haklarımıs, CHP lilerden kınayan yok mu acaba bu tür olayları? nerdesınız demokratlar Avrupaya gitmişlerdir TüRKIYEYİ şikayet etmeye!
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    uyuyan chp başkanı. çok merak ediyom kemall bu seçimde oy kullanabilecek mi
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    AYTEN EROL SEN AY'DAMI YAŞIYORSUN KARDEŞİM.. Benim anladığım kadarı ile kusura bakma SEN BAKARKÖRSÜN GALİBA.Genelde bu vaka CHP'li arkadaşlarda olur.Sankli ilseçim kurulu başkanıo gibi konuşuyorsun,ama san ben çok görmüyorum senin hocan'da aynı hesapları devamlı yapıyor çalışıyor YİNEDE SINIFTA KALIYOR.Sen kılçtaroğlunun siyaha siyah demediğini inadına beyaz dediğini bilmiyorsun galiba.BENDEN SANA ÖĞÜT SEN BARİ İYİ ÇALIŞTA SINIFTA KALMA BARİ AİLŞEN ÜZÜLÜR SONRA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim için şok sözler! "Kalma şansı sıfır"
15 el ateş etti, mermisi bitince de silahın kabzasıyla vurmaya başladı! O anlar kamerada