Erdoğan'dan 'Menderes'li diktatör cevabı

Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, kendisine diktatör yakıştırması yapanlara cevap verdi.

Erdoğan'dan 'Menderes'li diktatör cevabı
Erdoğan'dan 'Menderes'li diktatör cevabı
GİRİŞ 27.07.2013 23:39 GÜNCELLEME 28.07.2013 01:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gazete manşetleriyle yönetilen bir ülke olmadığını belirterek, artık bunu herkesin anlaması gerektiğini söyledi.,

- "Bakın son zamanlarda bir diktatör sıfatı tutturmuş gidiyorlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakın son zamanlarda bir diktatör sıfatı tutturmuş gidiyorlar. Buradan açık açık soruyorum; Diktatörün iş başında olduğu bir ülkede, gazeteciler veya gazeteler her gün başbakana hakaret edebilir mi? Diktatörün iş başında olduğu bir ülkede, bir tek kişi bile çıkıp, bu ülkenin başbakanına diktatör diyebilir mi? Diktatörlerin olduğu ülkede, sandık olur mu, seçim olur mu, milli irade bu kadar güçlü olabilir mi? Son seçimde yüzde 85 katılımın olduğu bir demokrasi ve 10 yıl içinde 7 seçimin yapıldığı bir ülke. Dünyada nadirdir bunun örnekleri. Diktatörlerin olduğu ülkelerde, sözlüklerde dahi diktatör kelimesi kullanılabilir mi? Merhum Menderes, Ankara'da, Kızılay'da, öğrenci eylemlerinin içine girmiş ve 'Ne istiyorsunuz?' diye sormuştu. Bir öğrenci, Menderes'in yakasına yapışıp, 'Özgürlük istiyoruz' demişti. Merhum Menderes, 'Bir başbakanın yakasına yapışılabiliyor ve yapışıyorsun, bundan ala özgürlük olabilir mi?' diye tarihi bir cevap vermiştir."

Erdoğan, oyunun aynı oyun, senaryonun aynı senaryo, kampanyanın aynı kampanya olduğunu belirterek, "Bugün, 'özgürlük yok' diyenler, 'dikta rejimi' diyenler, inanın 10 yıl önce, belli kesimler, belli çevreler karşısında tir tir titriyorlardı, el pençe divan duruyorlardı, 'emret komutanım' diyorlardı, istedikleri gibi yazamıyorlardı, konuşamıyorlardı. Bunun içinde yargısı da medyası da vardı. Hep birlikte aynı şeyi söylüyorlardı" ifadelerini kullandı.

Bu kişilerin, fişlenmekten, andıçlanmaktan korktuğunu, 'bir telefon gelecek de azar işiteceğiz' diye korkup kalemlerine pranga taktıklarını, şimdi o aynı şahıslar, aynı yazarlar, aynı yorumcuların 'özgürlük yok' diye kara propaganda yaptıklarını kaydeden Erdoğan, bu oyunlara, bu tuzaklara karşı şerbetli olduklarını, bugünlere, bu oyunları, tuzakları bozarak geldiklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, bu ülkede egemenliğin sermayenin, medyanın, çetelerin elinde olduğunu, hukukun, seçkinlerin, elitlerin, mafyatik oluşumların tehdidi altında bulunduğunu aktararak, 10,5 yıl boyunca kararlılıkla, cesaretle mücadele ettiklerini, egemenliği milletten alıp millete teslim ettiklerini kaydetti.

YORUMLAR 5
  • BATTAL GAZI 10 yıl önce Şikayet Et
    kendi adini baskasina soglemekte hastaliktir . 88 yildir ulkeyi diktayla yonetip terakki perver partisini kapatip liderleri kazim karabekir ,ali fua cebesoy fevzi pasayi istiklal mahkemlerinde yargilatan ,anti kemalist kitaplarI yasakliyan ,gercek tarihi gun yuzune cikartan tarihcileri hapishaneye atan diktatorler kemalistlerin takendisidir
    Cevapla
  • softocean 10 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca diktatörlük edenler.. Karşısındakini de diktatör zannediyor.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 10 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör?. "DİKTATÖR: Bütün siyasal yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse." Diktatör iyi ise ülkesi de iyi olur. Vatanı milleti için kendi hayatından rahatından huzurunda vazgeçen bir diktatörü kim istemez. Ülkemizde demokrasi var. Eğer olmasaydı ki şahsi kanaatimdir ben sayın başbakanın bu ülkede diktatör olmasını isterdim.
    Cevapla
  • Cahit Zarif 10 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Menderesin yakasına yapışan. DENİZ BAYKAL'dı...
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    konus basbakanim konus sen .... dünyada her diktatör senin gibi olsa daha ne ... bana diktatörlügü vercek bu millet .. ohooooo .. her tecavüzcü alirimmmmm munasip yerinden asardim ....kaba kuvvetli katil olani alir meydanda sallandirirdim .. bilerek vergi kacirani-hirsizlik yapani kim olursa olsun .. canli yayin ile hirsizlik yaptigi elini keserdim .. haaaa bu kanunlara karsi cikanlarida gayet INSANIIII !!!! muamele ile susturdum .. bak bakalim o zaman bana DIKTATÖR diyebiliyorlami .. diyen varsa dilini koparirdim ... konusamzsin diye :-) .. DIKTATÖR olunca böyle oalcaksin ... gerisi light olur ... MUHALEFETTE iken böyle konustuguma bakmayin .. IKTIDARA gelince olay degisiyor ;-)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Valiliği'nden "Kobani Davası" önlemi: Kente girişleri yasaklandı
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?