Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz

Tuncel Kurtiz Alevi olmadığı için vasiyeti yerine getirilmeyecek. Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Kurtiz'in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü'ne gömülemeyeceği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi ve bir açıklama yaptı.

Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz
Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz
GİRİŞ 28.09.2013 13:53 GÜNCELLEME 28.09.2013 16:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Büyük usta Tuncel Kurtiz'in, Balıkesir'in Güre ilçesindeki Tahtakuşlar Köyü'ne gömülme vasiyeti yerine getirilemiyor. Çünkü bir Alevi köyü olan Tahtakuşlar'ın İhtiyar Heyeti'nden izin çıkmadı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan  Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Kenanoğlu, Altınoluk Alevi derneklerinden bir heyet köye doğru yola çıktı. Bu yanlışı düzeltmeye gidiyorlar. Alevi inancında böyle şey olmaz. Bu utanç verici durumu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz, dedi.

Dün evinde hayatını kaybeden duayen sanatçı Tuncel Kurtiz için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kurtiz'e veda etmek için sevenleri törene akın etti. Kurtiz'in eşi  Menend Kurtiz başsağlığı dileklerini kabul etti.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK

İstanbul'da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz'in, ölmeden önce "Beni Kaz Dağları'na gömün" diye vasiyet etmesi üzerine, Kaz Dağları'nda Çamlıbel veya Tahtakuşlar köyüne defnedileceği açıklanmıştı.

YORUMLAR 8
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Genelleme yapılamaz Köylünün bilinçli bilinçsizliği.. Büyük Usta Mahzuni Şerif örneği var. Hemde Hacıbektaşta...
    Cevapla
  • timurleng55 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAM DHKPC liler tarafından öldürüldü.Lütfen sesime kulak verin.. Tıpkı Hrant Dink gibi Tuncelde sırf bir senaryo uğruna öldürülmüştür. Hrant Dink cinayetinde devreye giren karanlık güçler gibi DHKPC de ülkenin içindeki karışıklık durumundan faydalanıp ikinci bir vaka yaşatmak istemiştir ve başarmıştır. Örgütün Üniversite kollarında toplanan gerilimci toplulukla beraber internet sitesi ''Facebook'' ta açılan sayfalarda ve gruplarda Yılmaz Güney ile beraber fotoğrafı yayınlanmakta ve açıklamalarda da ülkeye karşı ayaklanmak için uygun zemin hazırlamaktadırlar.Gerilimci internet sitelerinde bu durum fırsat bilinmiştir.Bu gerilimci topluluklara ait internet sitelerinde Tuncel'in videoları yayınlanmakla beraber '' BAKIN TUNCEL KİME OY VERECEĞİNİZİ SİZE VASİYET ETMİŞ '' denilerek ülkenin karışık durumunu körüklemektedirler.HÜKÜMETİN TUNCEL İLE İLGİLİ GENİŞ KAPSAMLI BİR OTOPSİ RAPORU TALEP ETMESİNİ RİCA EDİYORUM
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. şaka sanırım bu beyanların ardında farklı art niyet olduğu kanaatindeyim.. allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    kim nasıl karşılanır. islam,cenneti ,cehennemi bir piyango bir şans gibi görüp inançsızlarada bir cennet bileti çıkacağını umanlar! bilmezmisinizki o Aelmlere rahmet olarak gönderilen resulün bile bir kafirin cenazesinde namaz kılıp rahmet dilmesi o kafir için affa vesile olalamış,bilakis resul (sav) kafirlere rahmet dilememesi için ihtarına vesile olmuştur.mesele genel bir konu, tuncel kurtiz değil .ve o kullarını nasıl karşılayacağını bilen Allah kimi nasıl karşılayacağını kuranda zaten belirtmiştir. şahsen beni en çok etkileyen ayet (ve o gün kafir keşke toprak olaydım der) ayetidir kim nasıl inanırsa öyle yaşar kim nasıl yaşarsa öyle ölür.
    Cevapla
  • tamer musaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iştir..... Allah'ın toprağına bile mezhepçiliği karıştırıyorlar.aynı şeyi tam tersi yönde sünniler yapsa isyan çıkarırlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...