Babaya oğlunun cenazesini bile vermediler

Torbacılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen DHKP-C üyesi Hasan Ferit Gedik'in cenazesini toprağa vermek isteyen babayı DHKP-C mensupları engelledi.

Babaya oğlunun cenazesini bile vermediler
Babaya oğlunun cenazesini bile vermediler
GİRİŞ 02.10.2013 06:27 GÜNCELLEME 02.10.2013 10:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Maltepe'de pazar akşamı torbacılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen DHKP-C üyesi Hasan Ferit Gedik (21) için dün Küçük Armutlu'daki cemevinde tören düzenlendi. Gedik'in yakınları, cenazeyi Maltepe Gülsuyu'na götürüp orada da tören yapılmasını istedi. Ancak polis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle cenazenin Maltepe'ye götürülmesine izin vermedi.

Hasan Ferit Gedik'in babası İbrahim Gedik de bir kişiyi bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden cenazeye katılmak üzere izinle cemevine getirildi. Gedik'in bir elinin, sivil jandarma görevlisine kelepçeli olduğu görüldü. Acılı baba, oğlunun tabutunu bir süre taşıdı. Cenaze daha sonra Gedik ailesinin evine götürüldü. İbrahim Gedik, cenazenin mezarlığa götürülmesini istedi. Ancak DHKP-C mensupları buna kaşı çıktı. Baba Gedik ile grup arasında tartışma yaşandı. Gruptakiler cenazenin Gülsuyu'na götürüleceğini söyledi. Buna karşı çıkan baba, oğlunu toprağa vermek istediğini kaydetti. Ancak gruptakiler, "Buna sen karar veremezsin." diyerek babayı susturmaya çalıştı. Tartışma üzerine gruptakiler görüntü alan basın mensuplarını engelledi. Cenazenin Gülsuyu'na götürülme girişimine polis izin vermedi.

 

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 6
  • Ersin Candan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ey Devlet. Teröristler Elinde silahlarla polisin karşısına çıkıyor polis teröristi vurmuyor. Tv lerde izledik. Peki DHKP-C terör örgütü değil mi? Teröriste bu sempati bu müsamaha neden gösteriliyor? Paket açılımında teröre neden yaptırım çıkmadı? Sayın hükümet yetkilileri teröristin adını değiştirmek merakından artık kurtulun. Elinde kargaşa yaratmak, birilerinin canına malına kasıt için silah taşımak teröristliktir. Yeter artık. O cenazede polisiniz DHKP-C üyelerini koruyarak görevini yerine getirmemiştir.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Bunlar böyle işte. Bir de bunları destekleyenler var. Allah hidayet versin.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Eline,beline,diline HAKİM olamazsan ,sonuçlar böyle olur maalesef..Hangi TERÖR ÖRGÜTÜNÜN bir mensubu veya SEMPATİZANI ÖLSE, falanca CEMEVİNDEN kaldırılıyor ,NEDEN ? Hani " alevilik,İNSAN SEVMEK " idi? . Hani,sizin KIBLENİZ, İNSAN gönlü idi,ona SECDE ederdiniz? daha milyonlarca SORU var lakin CEVAP olmayacağını bildiğimden uzatmıyorum.Bu yorumu -bazı vatandaşların sanacağının aksine- ALEVİLERİ KIŞKIRTMAK ,DIŞLAMAK,veya AŞAĞILAMAK için yazmıyorum.Fakat atmaya başlayınca MANGALDA KÜL bırakmayan,kendini ALEVİ olarak tanıtan bazı yorumcuların ve onlara inanan varsa gözlerinin AÇILMASINI umuyorum.TERÖR TERÖRDÜR..falanı ,filanı OLMAZ...KAN DÖKEN KANSIZLARI SAHİPLENMEYELİM,kim olursa olsun..
    Cevapla
  • yorum yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    buz gibi. tüylerim diken diken izledim!
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    bu örgüt. pkk oyunu bozulduğu için yeni oyun sahneye konuyor.Bu yılanların başının hemen ezilmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den, İsrail'in soykırım politikasıyla ilgili sert açıklama!
Ziyaret öncesi Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! Yeni dönem mesajı