Yerli Tüfek 2014'te Mehmetçik'in elinde

Yeli Milli Piyade Tüfeği'nde artık son aşamaya gelindi. 2014 yılında seri üretime geçilecek olan tüfek aynı zamanda büyük bir gelir kaynağı da olacak.

Yerli Tüfek 2014'te Mehmetçik'in elinde
Yerli Tüfek 2014'te Mehmetçik'in elinde
GİRİŞ 21.11.2013 10:16 GÜNCELLEME 21.11.2013 10:16

Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar, Milli Piyade Tüfeği'nin tasarımına onay verildiğini belirtti. Bayar "Şu anda nişancılar denemeler yapıyor. 30 binlik seri üretime geçmek istiyoruz. Gelecek yıl Mehmetçik'e yerli tüfekler dağıtılmış olur" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, 2014'te Mehmetçik'in yerli tüfekler kullanacağını söyledi. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) tarafından Bolu'da düzenlenen ve 2 gün süren vizyon buluşması tamamlandı. Star'dan Birol Keleş'in haberine göre; yaklaşık 50 firmanın yanı sıra Savunma ve Ekonomi Bakanlıklarının temsilcilerinin katıldığı zirvede; 2023 için 25 milyar dolar ihracat hedefi koyan savunma ve havacılık sanayinin bu hedefe ulaşmak için izleyeceği stratejiler tartışıldı. Zirvede bir konuşma yapan Bayar "Stratejimiz bugünün değil, geleceğin stratejisi. Yazılımları da dahil olmak üzere pek çok milli proje sürdürüyoruz. Çalışmaları devam eden Milli Piyade Tüfeği (MPT) için üretim aşamasında en fazla 3 firma olmalı. Tüfeğin tasarımına onay verildi, şu an uzman nişancılar denemelerini yapıyor. 200 adetlik seri üretim denemesi yapıldı. 2014'te yılda 20-30 binlik seri üretime geçmek istiyoruz. TSK envanterinde 600 bin G3 tüfeği var, yaklaşık 10 yılda envanteri yenilemek istiyoruz. 2014 yazında Mehmetçik'e yeni tüfekleri dağıtılmış olur" dedi.

İHRACAT HEDEFİ 2 MİLYAR DOLAR

SSI Başkanı Latif Aral Aliş de "Stratejik öneme sahip sektörümüzün ihraç ettiği ürünlerin devlet envanterine de girebilmesi bizim için büyük referans olacak" dedi. Bu yılı 1.5 milyar dolar, 2014'ü ise 2 milyar dolar ihracatla kapatacaklarını söyleyen Aliş, özellikle yakın coğrafyadaki ülkeleri hedef pazar olarak gördüklerini ifade etti. Aliş "Tanıtım grubumuz kuruldu, hedef ülkeleri ve onların ihtiyaçlarını belirledik. O ülkelerin karar vericileri ile temaslarımız sürüyor" diye konuştu.

ÇİN FÜZELERİ ABD İLE İHRACATI ETKİLEMEYECEK

Çin'den ithal edilecek füzeyle ilgili sürecin devam ettiğini hatırlatan Bayar, olası bir sorun halinde ihalede ikinci ve üçüncü sıradaki firmalarla temas edebileceklerini açıkladı. İhaleye katılan firmalardan teklif geçerlilik sürelerini uzatmalarını istediklerini hatırlatan Bayar, bu zaman zarfında, yeni teklif gelirse onu da değerlendirebileceklerini söyledi. Bayar "Yaklaşık 6 ay içinde bu işin olup olmayacağı belli olur. Çin'den füze satın almanın, en fazla ihracat yaptığımız ülke ABD'nin alımlarında bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası