Bediüzzaman'ın talebesi: Hükümete dua edin!

Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı, Fethullah Gülen'in bedduası karşısında hayretle kaldığını söyledi.

Bediüzzaman'ın talebesi: Hükümete dua edin!
Bediüzzaman'ın talebesi: Hükümete dua edin!
GİRİŞ 24.12.2013 11:13 GÜNCELLEME 24.12.2013 13:45
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Hiçbir Müslüman'ın diğer mümin için beddua etmesini dinin tasvip etmediğini ifade eden Fırıncı sözlerine şöyle devam etti:

'Ferdi bir şey olabilir. Anı olarak hoşuna gitmemiş bir hadiseye karşı böyle bir olmuş. Ama tamamen yanlıştır. Müslüman bir Müslüman'ın kusurunu da görse ona iyilikle davranarak ondan vazgeçirmektir görevi. Bediüzzaman kendisine zülüm edildiği halde beddua etmiyor.

YANLIŞ OLDUĞUNU BİZDEN İYİ BİLİR

Bediüzzaman, Eskişehir Hapishanesi'nde kışın ortasında kendisini camı kırık tek kişilik bir hücreye atıp, idamla yargılanması için iddianame hazırlayan Eskişehir savcısına hiddet edip beddua etmek istemiştir. Ama bahçede oynayan çocuğun, savcının kızı olduğunu öğrenmesi üzerine, o masum yavrunun zarar görmesinden ürktüğü için beddua etmekten kaçınmıştır. Beddua etmek istediği kişiye ve ailesine dua ediyor. Bediüzzaman daima uygun görmediği bir şey olduğunda bile lütufla karşılık verebilir. Çok yanlış bir tavır. Hoca Efendi bunun yanlış olduğunu bizden daha iyi bilir. Üzüldük. Allah en kısa zamanda beyinlerini ıslah etsin.'

HÜKÜMET İYİLİK İÇİN ÇIRPINIYOR

Memleketi idare edenlerin ellerinden gelenleri yaptığını vurgulayan Fırıncı, 'Her türlü iyiliği yapmak için çırpınıyorlar. 10 yıldan beri yapılan hizmetleri görüyoruz. 10 yılda 75 yılda yapılamayan yapıldı. Hatta uzun asırlardır yapılmayanlar yapılıyor. Hükümete beddua değil dua etmek gerekir. O kadar güzel hizmetleri yapan insanlara biz beddua değil ancak dua ederiz' dedi.

İşkence yapanlara hakkını helal ediyor

Fırıncı, Bediüzzaman'dan örnek vererek şöyle dedi:

'Mademki nur-u hakikat, imana muhtaç gönüllerde tesirini yapıyor; bir Said değil, bin Said feda olsun. Yirmi sekiz sene çektiğim ezâ ve cefalar ve maruz kaldığım işkenceler ve katlandığım musibetler hep helâl olsun. Bana zulmedenlere, beni kasaba kasaba dolaştıranlara, hakaret edenlere, türlü türlü ithamlarla mahkûm etmek isteyenlere, zindanlarda bana yer hazırlayanlara, hepsine hakkımı helâl ettim' diyor.'

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 35
  • Funda ER 10 yıl önce Şikayet Et
    Beddua değil - 2. Abdülkerim hspolat'ın dediği gibi. Bizim örneğimiz Efendimizdir. Ali İmran Suresi: 61. ayet'e tekrar bakılabilir. "Artık sana bu ilim geldikten sonra, kim seninle Îsâ hakkında tartışmaya girerse de ki: “Haydi gelin oğullarımızı ve oğullarınızı, hanımlarımızı ve hanımlarınızı ve bizzat kendimizi ve kendinizi çağırıp, sonra da gönülden Allah’a yalvaralım da bu konuda kim yalancı ise Allah’ın lânetinin onların üzerine inmesini dileyelim.”
    Cevapla
  • Funda ER 10 yıl önce Şikayet Et
    Beddua değil "Mülâane ve Mübâhele". Sayın Mehmet Fırıncı F.Gülen bilir dediği mvzuyu kendisi daha iyi bilmesi gerekiyor. F.Gülen Beddua etmemiştir. Peygamber Efendimizin de yaptığı "Mülâane ve Mübâhele" yapmıştır. Bilmediğimiz konularda yanlış yorum yapmayalım. (Gerçi millet olarak bilmediğimiz halde 3 konuda biliyormuşuz gibi konuşmaya meraklıyız. 1- Din 2- Tıp 3- Siyaset)
    Cevapla
  • YUSUF KUL 10 yıl önce Şikayet Et
    abdulkerim bey. sayın durdu durdu bey! senden rica ediyorum bediüzzaman said nursi'nin tarihçe-i hayatının sadece ilk hayat bölümünü oku.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    iyi dua varken . beddua etmeye ne gerek var. hele duan kabul oluyorsa varsa bir hatası ıslah olması için dua et, doğruluğa dönüp vatana millete hayırlı olsun diye dua et. Çocuğuna çoluğuna beddua etmek de neyin nesi, Allah muhafaza? O çocukların ne suçu var? Allah'ın takdiri ile o ebeveynin çocuğu olmak suç mu? Allah muhafaza. Lütfen birine kızdığınız zaman Allah iyiliğini versin deyin. Herkes birbirine beddua ederse bu millet gün yüzü göremez duruma gelirse ya Allah muhafaza. Allah dillerimizi ıslah etsin hepimize milletimize iyilik versin, lider görülenlerin dilini ıslah etsin ve hayır dualar etmelerini sağlasın. Amin. Allah'ım vatanıma milletime acı, mağfiret et, muhafaza et, iyilik, huzur nasip eyle. Mülkün asıl sahibi sensin genişlik ve refah nasip eyle. Milletime iki cihanda da hayırlar nasip eyle. Amin.
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    durdu. said nursi hazretleri menderese beddua etmedi.Menderese dediki şu sekiz tane maddeyi derhal yapmazsan senin düşmanların seni asarlar. tavsiyede bulundu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!