Ali Rıza Demircan'ın beddua yorumu

İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ekranlara yansıyan beddua görüntülerini yorumladı.

GİRİŞ 24.12.2013 15:08 GÜNCELLEME 24.12.2013 18:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

A Haber'de Akşam Ajansı'nda Özge Özsağman'ın konuğu olan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Fethullah Gülen'in, 17 Aralık Operasyonu'nun hemen sonrasında düzenlediği sohbet toplantısında ettiği beddualar konusunda Hazreti Peygamber'den örnekler vererek bazı uyarılarda bulundu. Demircan, Hz. Peygamber'in hayatında Müslümanlara karşı beddua olmadığına dikkat çekti.

Konuşmadan son derece rahatsız olduğunu ifade eden Demircan, "Müslüman kardeşlerinin beddua ile helakini, canlarının mallarının helakini istemek dilemek Peygamber ahlaki ile asla ve kat'a bağdaştırılamaz" dedi.

Demircan, "İnanın şu anda cemaat mensubu olan kardeşlerimi üzerim diye de bayağı hassa davranıyorum. Bizim konumumuzdaki insanlar son derece dikkat etmek durumdadırlar." şeklinde konuştu.

"Beddua edilen insanlar nerede yargılandı. Bunlar bir mahkemede yargılandı mı? Bunların suçları sabit oldu mu? Şimdi bu lanet size dönmez mi?" diye soran Ali Rıza Demircan; "Bedduaya "Amin" diyenleri de uyardı. Demircan, "Peygamber Efendimiz, "Eğer lanet edilen kişi, o bedduaya layık değilse döner sahibini bulur" der. Bir hata edebilirsiniz. Yaptığınız bedduanın mağduru olabilirsiniz" dedi.