CHP'li üyelerin ezan ve cami alanı rahatsızlığı!

Beylikdüzü Belediye Meclisi'ne pazartesi günü cami ve ezan tartışması damgasını vurdu.

GİRİŞ 08.01.2014 15:24 GÜNCELLEME 08.01.2014 18:07
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

CHP'li üye Halil Akpınar'ın 2014 ilk meclisinde verdiği beyanlardan sonra, aralık ayı meclisinde CHP'li Taşkın Ofluoğlu'nun konuşmasıda sosyal medyaya servis edildi.

Büyükçekmece'de okunan ezanın Bandırma'dan duyulduğunu söyleyen Ofluoğlu, "Ezanı duyamayan. Alsın bir ezan kaseti evinde otursun dinlesin" demişti.

Beylikdüzü Belediyesi 2014'ün ilk meclis toplantısını gergin geçirdi. Pazartesi günü mecliste, CHP'li Halil Akpınar'ın Adnan Kahveci, Cumhuriyet ve Barış mahallelerinde 3 arsanın, plan tadilatı yapılarak dini tesis yerine park olmasının gündeme alınmasını talep etmesi AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri tarafından ret edilmişti.

Akpınar'ın şiddetle dini tasis alanlarına karşı çıkması, aralık ayında da CHP'li Taşkın Ofluoğlu'nun yaptığı açıklamaları tekrar gündeme getirdi. Ofluoğlu, "Bırakınız, insanlar ibadetlerini evlerinde de yapabilirler. Burada ki bütün nüfusu camilere doldurmamız mümkün değildir. Bırakınız dini tesis alanı ekendi ölçeğinde kalsın. Yaşlı babaannelerin çocuklarını evlerinden alıp, oturduğu parklardan söz ediyorum. Bunlara mahalle aralarında gerçekten ihtiyaç duyuluyor" demişti.

EZANI KASETTEN DİNLESİNLER

Ofluoğlu'nun ezandan rahatsız olduğunu gösteren ifadeleri ise mecliste kısa süreli tepkilere neden olmuştu. Ofluoğlu, "Ezanı duymuyorum. Alsın bir ezan kaseti evinde otursun dinlesin. Ama bugün Türkiye'de nerede oturursanız oturun en az beş tane camide ezan sesini duyacak hale geldik. Çekmece de okunan ezan Bandırma da duyuluyor. Başka dini tesis alanı var o bölgede yapmak istiyorsanız onları değerlendirin" şeklinde konuşmuştu.

MECLİS ÜYESİNİN ARAZİSİ Mİ?

CHP'li meclis üyelerinin dini tesis alanlarına bu denli tepki göstermesi ise, bazı iddialara yol açtı. ‘Beylikdüzü Gerçekler' adlı twitter kullanıcısının, "CHP'li Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi H. İbrahim Akpınar'ın saydığı 3 mahalleden 1'i olan Adnan Kahveci Mh. 465 ada 2 parsel, CHP'li belediye meclis üyesinin... Yakında açıklıyoruz. Dini tesis değiştirip yeşil alanla ne yapmak istiyor?" şeklindeki ifadeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kamuoyu ise konu ile ilgili CHP Belediye Meclis Üyelerinden açıklama bekliyor.

Yörüngehaber

YORUMLAR 64
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    GENLERİNE İŞLEMİŞ HAZIMSIZLIK. CHP li Bursa NİLÜFER belediye başkanının yaptırdığı yeni şehir planlarından GÜMÜŞTEPE MAH. planı ki yaklaşık 300 dönümün üzerinde bir tek dini tesis var ve oda sıkıştırılmış bir yerde.Yine ALTINŞEHİR planın yani Arnavut yerleri denen yerde bir tane cami yerivar.Fakaat yeşil alan olan LEFKOŞE caddesi üzerindeki yeri restaurant yaptırdılar.Yine cami yeri çok diyen bu densizler meyhane,birahane bilmem ne publarıyla cadde ve sokakları işgal ettirdiler.Uyan ey milletim uyan.
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    şişt akıllı olun eski mazi oldu. 90 yıllık dayatmayı bittirdik artık azınlığın çoğunluğa üstünlüğü tarih oldu millet ne derse o marşınızı arşını kaldırdık mühür bizde çatlama patlama yok ohh millet nefes aldı.
    Cevapla
  • kemalettin 10 yıl önce Şikayet Et
    EZAN İLLEDE EZAN. hemde arapça inancımız gereği mübarek vakite davet siz kimsiniz bizim ezanımızı kısacak kim sanıyorsunuz kendinizi dini inançlarımızla alay etmek sizin göreviniz çünki siz küffarsınız küffarın yeri ruzi mahşerde makamı bellidir allahü teala sizi makamınıza eriştirecektir.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN HAYDAR KOLCU SEN HAYDAR YILMAZ AMA ?. Aramızdan o kadar çok fark VARKİ .MESALA BEN HER SABAH 5.30 KALKAR KAHVALTIMI YAPAR ABDESTTİMİ ALIR SABAH NAMAZINI CAMİ'DE CEMAATLE KILARIM VE EVE YATMAYA DEĞİL'DE İŞİMİN BAŞINA GİDERİM.UNUTMADAN YAZAYIM 5.30 SAAT BULUNDUĞUM İL SAMSUN OLDUĞU İÇİN BURADA EZAN 5.50 de OKUNUR.SEN VE SENİN GİBİLER NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR EZANIN KAÇTA OKUNDUĞUNU DAHİ BİLMEZLER.İŞİN EN KÜTÜSÜ ZANNEDERSEM SEN DOĞDUĞUN ZAMAN SENİN KULAĞINA EZAN OKUNMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR GALİBA ONUN GÜNAHIDA TABİKİ BABANA AİT.NEYSE FAZLA KONUŞUP'TA DEĞMEYEN ADAMLAR İÇİN GÜNAHA GİRMEYE GEREK YOK.BENİM EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM KONU SENİN ADININ HAYDAR OLMASI BU BENİ ÜZÜYOR.YAŞIM 58 İLK DEFA HAYDAR OLAN BİRİNİN BÖYLE SÖZLER SÖYLEDİĞİNE ŞAHİT OLDUM.ALLAH SENİ AFFETSİN BAŞKA NE DİYEYİM.
    Cevapla
  • MUHARREM YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    EZAN. kulağına ezan okunmayana ezan ne fayda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Fatih'te korku dolu anlar! Kadına yumruk ve kafa atıp çantasını gasp etti...