Gülen bu sözlere 6 ay önce 'beddua' demişti

Fethullah Gülen'in daha önce yayımlanan sohbet videosunda önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.03.2014 09:46 GÜNCELLEME 11.03.2014 22:17

Fethullah Gülen'in herkul.org'da ‘Bam Teli' bölümünde 24 Haziran 2013 tarihinde ‘Darılma yok, dayanma var' başlığıyla yayımlanan sohbetin görüntülerinde beddua ile ilgili sarf ettiği sözler dikkatler kaçmıştı. Gülen o sohbette beddua ile ilgili olarak "'Yerin dibine batır, kahrolup gitsinler, evlerine ateş düşsün, yolları kesilsin, yolları sarpa sarsın' bu türlü sözler densiz sözler, Allah'ın sevmediği şeylerdir. Ve bunların hepsi bir ölçüde gıybet ifade eder. Beddua olduğundan dolayı karşı tarafın ona liyakatı yoksa döner gelir size çarpar. Sakınmak lazım. Kırılmalar, darılmalar bizi meşgul ederse, kırılmaya, darılmaya tahammülü olmayan işler yolda kalır." gibi sözler kullanıyor.

İŞTE GÜLEN'İN 24 HAZİRAN 2013'TEKİ SOHBETİNDEN O ANLAR: 

Gülen yine aynı sohbette, "İmana ve Kur'an'a gönül vermiş bulunanlara, günde beş defa huzur-u kibriyada iki büklüm olanlara düşen; başkaları kırdıkları halde bile kırılmamak, darıltacak şeyler yaptıkları halde dahi darılmamak ve illa bir şey denecekse "Allahım, bizi de ıslah eyle, onları da ıslah eyle!" deyip ıslah duasında bulunmaktır" ifadeleriyle kendisine gönül verenlere hitap ediyor.

Fethullah Gülen, hükümete yönelik olarak gerçekleştirilen 17 Aralık operasyonundan birkaç gün sonra çok sert açıklamalarda bulunmuştu. Gülen'in o dönem söylediği ve kamuoyunda çok tartışılan açıklaması şöyleydi:

"Bu işin üzerine 'Hukukun ve aynı zamanda sistemin, dinin ve aynı zamanda demokrasinin gerektirdiği şeyler bunlardır' deyip arınma adına, yıkanma adına, temizlenme adına, kirlerin öbür tarafa kalmasına meydan vermemek adına bir şey yaparken dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlara, bize de nisbet ediyorlar, dolayısıyla ben bizi de onların içinde görerek diyorum, dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey Kur'an'ın temel disiplinlerine aykırıysa, Sünnet-i Sahiha'ya aykırıysa, İslam'ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa, Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar, Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."

Gülen'in bu sözleri toplum tarafından beddua olarak kabul edilirken, Gülen'i sevenler bunun beddua değil, mülaane olduğunu iddia ediyordu.

KAYNAK: HABER7