YSK Başkanı'ndan önemli uyarı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Nasıl sandık kurullarında siyasi parti temsilcileri varsa ilçe seçim kurullarında da var. Onlar görev yapıyorlar. İnsanlarımızın ilçe seçim kurullarımızı rahat bırakması gerekir. Bu bir yargıdır, kimse çok bağırıyor diye bir hak elde etmez" dedi.

YSK Başkanı'ndan önemli uyarı!
YSK Başkanı'ndan önemli uyarı!
GİRİŞ 02.04.2014 17:56 GÜNCELLEME 02.04.2014 18:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güven, Yüksek Seçim Kurulu binasından çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sürecin işlediğini, YSK'da Türkiye'nin yüzde 95'ini temsil eden siyasi partilerin temsilcileriyle çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların rahat olması gerektiğini vurgulayan Güven, "194 bin sandıkta seçim yaptık. Kısmi hatalar olabiliyor. Bu hatalar nedeniyle zaten kurallar, itiraz müessesesi var. Nasıl sandık kurullarında siyasi parti temsilcileri varsa ilçe seçim kurullarında da var. Onlar görev yapıyorlar. İnsanlarımızın ilçe seçim kurullarımızı rahat bırakması gerekir. Bu bir yargıdır, kimse çok bağırıyor diye bir hak elde etmez" diye konuştu.

Şikayetlerin mevzuata uygun olarak yapılması gerektiğini belirten Güven, "YSK'ya halen herhangi fazla bir şey intikal etmiş değil. Süreç Yüksek Seçim Kurulu açısından daha sonra başlayacak " ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yüzde 95'ini temsil eden AK Parti, CHP, MHP, BDP ve Saadet Partisinin temsilcilerinin YSK'nın tüm çalışmalarında görev yaptıklarını yineleyen Güven, "Halkımız rahat olsun, bu süreç sağlıklı bir şekilde işlesin" görüşünü paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    arama boşuna. çünkü kardeşlerimiz ülkücülüğü bırakıp ilkesiz tatlı su milliyetçiliğine geçiş yaptılar. Eğer gerçek bir ülkücü bulursanız bana da haber verin elini öpeceğim çünkü. Ben MHP'nin kalesi Osmaniye'de yaşıyorum ama burada bulamadım gerçek ülkücü. şu tatlı sucular CHP ile sarmaş dolaş. Bunları bu hale getiren ak parti düşmanlığından başka bir şey değil. Ülke batsın vatan bölünsün şehit cenazeleri gelsin razıyız yeter ki ak parti gitsin naraları atıyorlar. Şimdi daha da hırçınlaştılar ama farkında değiller bu nefret onları ateşin odunu tükettiği gibi tüketiyor.
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    seçimlerin güvenliği yeterli değil. seçimlerin güvenliğiyle ilgili Vatandaşa görüş sorularak bir kamu araştırması yapılsın insanlar neler söyler analiz edilmeli
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. amaç niyet kötü olunca sorgulamak da anlamsız olur . dun agaç bahanesi ile bir şey elde edemeyenlerin bugun ankarada birşeyler çıkarmı sedası için mansur yavaşı özellikle seçilmiş . ne varki anlaşılan en basit mantık . mhp mansur desede davalarını satmış olsalarda il meçlisinde yarı yolda bırakmışlar . hesaplar oyunlar çok büyüdü artık oyuncular akdörler . birleşiyorlar .. bu birleşmeleri gercekmi yapaymı . olacak .
    Cevapla
  • cengiz han 10 yıl önce Şikayet Et
    anlamak zor. Yıllardır devam eden cambazlık hikayesi.O kadar çok method varki bu tür oylama evraklarını güven altına almak veya kullanırken güven altına almak gibi,ÖSYM ye taş çıkartılır,ama hernedense hiç bir politik parti bu konuda sesini çıkarmıyor
    Cevapla
  • Kubilay Gündüz 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Gürültü Yapmak Sonuç Verir mi?. "Boş tenekeden çok ses çıkar." sözü sanki bu durumla örtüşüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü