Gökçek oy farkını 40 bine çıkardı!

Ankara yerel seçim sonuçlarında yaşanan tartışmalarda yeni gelişme yaşandı. Tekrar sayılan oylara göre Gökçek'in oyları 9 bin arttı.

Gökçek oy farkını 40 bine çıkardı!
Gökçek oy farkını 40 bine çıkardı!
GİRİŞ 02.04.2014 21:53 GÜNCELLEME 03.04.2014 18:08
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay'ın haberi...

AK Parti Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Melih Gökçek'in il seçim kuruluna itirazı üzerine, tutanaklardaki maddi hatalar düzeltildi. CHP'nin beklediğinin aksine AK Parti'nin oyları 9 bin arttı.

AK Parti teşkilatından alınan bilgilere göre, CHP'nin birleştirme tutanaklarında usulsüzlük yaptığı tespit edildi ve oylar bu yüzden tekrar sayıldı. Sonuç AK Parti'ye 9 bin oy kazandırdı. Böylelikle Melih Gökçek'in daha önce açıklanan 32 bin 97 oy farkına 9 bin oy daha eklenmiş oldu ve CHP adayı Mansur Yavaş ile arasındaki oy farkı 40 bini geçmiş oldu.

Bu sonuçlara göre Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. YSK'nın yarın Melih Gökçek'i başkan ilan etmesi bekleniyor.

GÖKÇEK OYLAR TEKRAR SAYILIRSA OYLARIMIZ ARTAR DEMİŞTİ

30 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçla 5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek basın toplantısı düzenlemiş, bu toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz sonucunda oylarının 10 bin daha artarak 40 bini aşacağını söylemişti.

CHP BEYPAZARI'NDA ARADIĞINI BULAMADI

CHP'nin itirazından sonra, gün boyunca Beypazarı Adliyesi önünde hareketlilik vardı. İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazını akşam saatlerinde karara bağladı. Alınan bilgiye göre, itiraz edilen 78 sandıkta CHP lehine değişen bir şey olmadı. Sadece sehven MHP'nin oyları başka bir partinin oy pusulasına yazıldığından dolayı MHP'nin oyu 8 adet arttı. Bu sonuçla CHP Beypazarı'nda aradığını bulamadı.

ibrahim.gunay@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • murat cg 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı olsun. Memleket için hayırlısı olsun, gelecek seçimlere Şu 3 dönem şartı umarım delinmez.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    şu başkanın ayakkabısına ökçe bile olamayacak adamlar. ankaraya başkan olacaklar mış! Kendi ıslak imzalı belgelerine sahip olamayanlar, Ankaraya yön verecekler miş? Sandık başında bir ak partili kalan hepsi kendilerinden olan insanlar, hile yapıldı! oylarımız çalındı diyorlarsa, o altı tane salağın orada ne iş yaptığını sorgulasınlar! Sandıklarda hile yapıldıysa bu kesinlikle Ak partinin aleyhine yapılmıştır. Net.... Allahım bu büyük zafer için sana binlerce kez şükürler olsun... Önümüzdeki ptesi Allah ölüm bela vermezse şükür orucu tutacağım...
    Cevapla
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    Gökçek Oylar Sayılırsa OYLARIMIZ Artar Demiştir.. Melih Gökçek Kendinden Emin Bir Başkan Kendisine Oy verenleri kutluyorum....
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    melih gökçek. mansur yavaştan daha iyi hesap yapıyor.
    Cevapla
  • MUSTAFA YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa yılmaz. cemat mensuplarına yapılan yardımların amacı dışında kullanılmasından dolayı elinde kurban , ev, arsa ve para bağışı yapanlar mahkemelere dava açsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama