İdam kararlarına kefenli protesto

Mersin'de Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararını, düzenlendikleri kefenli eylemle protesto etti.

İdam kararlarına kefenli protesto
İdam kararlarına kefenli protesto
GİRİŞ 09.04.2014 16:39 GÜNCELLEME 09.04.2014 16:39

Abdullah Biçer'in haberi

Mersin'de Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararını, düzenlendikleri kefenli eylemle protesto etti.

Ak Parti Mersin Gençlik Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen eylem, öğle namazı sonrası Ulu Cami önünde yapıldı. Bir kısmı kefen giyen Gençlik Kolları üyeleri, basın açıklaması öncesi genel merkeze gönderilmek üzere idamların durdurulması için imza topladı. Atılan sloganların ardından basın açıklaması yapan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Çoban,Mısır'ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı olan MuhammedMursi'nin, 3 Temmuz 2013 tarihinde kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Çoban, "Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına 'darbe' dahi diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Geçen hafta ise, 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarları, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından, tamamen siyasi olarak verilmiş olan idam kararları, Mısır'daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

Demokrasiyi ve millet iradesini yok sayanların asla başarılı olamayacağını vurgulayan Çoban, "Çünkü hiçbir güç, milletin gücünden üstün değildir. Çözümü darbede arayan vatan haini, vicdan yoksunu insanları tarih asla affetmemiştir, affetmeyecektir" diye konuştu.

Açıklamasında, uluslararası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet eden Çoban, şöyle devam etti: "Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Tutsak edilen milletin iradesidir."

Açıklamanın ardından imza kampanyası devam ederken, Gençlik Kolları üyeleri, idama mahkum edilen 529 kişi için 529 adet kırmızı karanfil dağıttı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti