On binler Ayasofya'da namaza durdu

Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesini "kefen"li gösteriyle protesto eden on binler sağanak yağmura rağmen Ayasofya'da namaz kıldı ardından protesto gösterisinde bulundu.

GİRİŞ 11.04.2014 10:57 GÜNCELLEME 11.04.2014 11:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelen İstanbullular, Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesini "kefen"li gösteriyle protesto etti.

YAĞMUR ALTINDA NAMAZ

Üzerlerinde kefeni temsil eden beyaz bezler bulunan gruba, İMÇ Blokları Camisi İmamı Necat Bakır yağmur altında akşam namazı kıldırdı. Bakır, namazın ardından Kur'an-ı Kerim okudu.

MISIRLI ÇOCUK O EZGİYİ SESLENDİRDİ

Ellerinde MIsır bayrakları ve çeşitli afişler bulunan gruptakiler, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua etti. Daha sonra Mısırlı bir çocuk, "Kardeşim Sen Özgürsün" ezgisini seslendirdi. Ahmet Hakan Karagül ise "Ayasofya" ezgisini okudu.

Kalabalığa Arapça seslenen Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Adil Raşid, ayet ve hadisler okudu. Raşid'in okuduklarını Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu Türkçe'ye tercüme etti.

"MAHKEMELER ADİL DEĞİL"

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da idamlara karar veren mahkemenin adil olmadığını vurgulayarak, uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Bulut, "Mısır'da verilen bu insanlık dışı kararlar karşısında seslerini çıkarmayan, demokrasi havarisi geçinenlere yazıklar olsun. Uluslararası standartlarda yargılama yapan adil bir mahkemenin 2 günde 528 kişinin idamına karar vermesi mümkün değildir. Bu adil bir yargılama değildir. Bu kadar kişinin dosyasının ve her dosyada binlerce sayfanın okunması bile aylarca zaman alacağı ortada iken, okumadan, tanıkları ve savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermedeki aceleci tavrı, bu kararın meşru olmadığını da açıkça göstermektedir. Bu yüzden bir kez daha hukuk adına, oynanan bu oyunu şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" şeklinde konuştu.

TEMSİLİ DARAĞAÇLARI DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmaların yapıldığı platformun önünde kurulan temsili iki darağacı dikkati çekti. Kalabalık, konuşmaların ardından dağıldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mesut ILICA 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu organizasyonu yapan Agd ve Milli Görüşçülerden Razı Olsun... Çok Acil D-8 in canlandırılması, İslam Birliğinin ve hilafet düzeninin kurulması lazım yoksa bu ümmetin başı bu belalardan kurtulamayacak..
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 10 yıl önce Şikayet Et
    Her firavuna haddini bildirecek bir Musa vardır. Firavun Sisiyi lanetliyorum.Akıttığı kanda bir an önce boğulmasını Allah'tan diliyorum.Tüm müslümanlar bu zulüm karşısında dilsiz şeytan durumuna düşmemek için elinden,dilinden,kaleminden ne geliyorsa yapmalıdır.Dua müminin silahıdır.Tüm müslümanları özellikle duanın makbul olduğu ezanın arkasından,cuma saatinde,yağmur yağarken,namazda secdede 529 kardeşimizin kurtulması için duaya davet ediyorum.
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Görüşten razı olsun. Dün bize ümmet bilincini gösterdiler yağmura ve soğuğa rağmen binlerce insan el açıp dua ettiler gelen katılan herkesten Rabbim razı olsun
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    Eyy şanlı istanbul. iyisin hoşsun ,her zulme karşı en büyük avaz , en büyük isyan hep senden yükselirde o mazlum mağdur Suriyeliler ,o elinde kalan yavrusu varil bombalarıyla fosfor bombalarıyla yanmasın diye bağrına ayağı çıplak koşan analar neden sokakta yatar? o yüzü açmamış gül tomurcuğu kadar güzel minicik yavrular neden gece soğuğunda ,yağmurun serinliğinde titrer,neden onurlu insanlar kendisi ve yavrusu için titrek ellerini açmak zorunda kalır ?gözleri yere eğik! sana kırgınım ,istanbul,sana karşı hayretler içindeyim! en büyük ensarlığı senden beklerken ,meğer mülteciler ,meğer muhacirler en çok sende yalnız ve perişanmış!halbuki Allahın resulü (salallahü aleyhi vesellem) ne kadarda önemsemişti seni!
    Cevapla
  • turgut öztan 10 yıl önce Şikayet Et
    529 İDAM YANLIŞ DIR KURTULMAK İÇİN İDAMDAN VAZGEÇİN . Kaç ağaç sökülmüş kaç ağaç kesilmiş her yer ağaç olmuş görmemişler 529 idamı bilmezler çünkü onlar insan ağaç sevgisi diye bulduklarını yakarlar güvenlik güçlerine taş atarlar esnafa zarar verirler ismi de ağaç koruyan olur toplanırlar masumca biz oradaydık derler bakın şimdi 529 idam olmasın diye masum insanlar idam edilmesin diye kimseye zarar vermeden dua ile oradayız bebek katilleri asılmasın diyenler başbakanımıza iftira atanlar sizi anlıyorum siz gerekeni yapacaksınız şeytanda gerekeni yapıyor tuzak hazırlıyor RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IM onların tuzaklarını boz hidayet ver doğru dosdoğru yol ver bizler bağışla 529 amin. Turgut Öztan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL