ODTÜ Mısır'daki idamlara sessiz kalmıyor!

Mısır'da halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik gerçekleştirilen darbe ve sonrasında alınan idam kararlarına karşı tepkiler dinmiyor. ODTÜ'lü öğrenciler de bir klip hazırlayarak, kararın tüm insanlığın katliamı için alınmış karar olduğunu anlattı.

GİRİŞ 30.04.2014 15:10 GÜNCELLEME 30.04.2014 15:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

"ODTÜ susmayacak, insanlık susmayacak" sloganı ile Mısır halkının yanında olduklarını söyleyen ODTÜ'lü öğrenciler hazırladıkları video ile Mısır'da yaşanan katliamı duyurmaya çalışıyor.

Videoda söz alan ODTÜ'lü öğrenciler darbe zihniyetinin idamlarına dikkat çekerek, "Mısır'daki idam kararları sadece 530 veya 638 kişi için değil tüm insanlığın katliamı için alınmış karardır" dediler. 

Öğrenciler ayrıca yaşanan insanlık katliamının, cunta hukuk sisteminin adaletsizliğini gösterdiğini söyledi.

Bir öğrenci ise yaşanan dramı "En sevdiğiniz kişiyi düşünün. Oradaki küçük çocuğu düşünün, babasının neden idam edildiğini dahi bilmeyen o küçük kızı düşünün, onun çaresizliğini onun güçsüzlüğünü, onun gözyaşlarını düşünün" sözleriyle anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

İşte "Susarak zalimlere ortak olmayacağım" diyen öğrencilerin hazırladığı video:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • MUHAMMED MUSTAFA AYAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir ODTÜ' lü olarak.... Başta bir müslüman olarak ben de susmuyorum ve bu zalim, haksız ve adaletsiz tutuma karşı tepkimi dile getiriyorum.
    Cevapla
  • eyup Arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    sisi. sisi cumhur başkanlığına malzeme olarak bu idam kararlarını affedecek. sonra kahraman ilan edilecek. sonrasında zaten affettiklerini yavaş yavaş kim vurduya gidecek. bilmedikleri bir şey var. kaybedeceklerini.
    Cevapla
  • Ottoman Treasure 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. ben çok beğendim doğrusu...
    Cevapla
  • ahmet şevki topuz 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun!. Allahım İslam için haykıranlara yardım etsin
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Gençler kendilerine dikkat etsin. Sonuçta türk bayrağı açılan standaları parçalayan, uydu fırlatma törenine gelen başbakanlarına saldıran ama ama alman cumhurbaşkanına saygıda kusur edilmeyen DHKP-C ağırlıklı bir okulda okuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor
Yunan gazeteci Haber7'ye konuştu! O sorunun çözülmesi birçok kilidi açar