Mısır'da 638 kişiye idam kararı

Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında idam kararı verildi. Mahkeme dosyayı müftüye gönderdi.

Mısır'da 638 kişiye idam kararı
Mısır'da 638 kişiye idam kararı
GİRİŞ 28.04.2014 10:42 GÜNCELLEME 28.04.2014 17:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 683 kişi hakkında ilk kararını açıkladı. Aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında daha idam kararı veren mahkeme dosyayı müftüye sevketti.

Mahkeme, 683 kişi hakkında verilen idam hükmüne ilişkin kararın 21 Haziran'da sanıkların yüzüne okunmasına karar verdi.

Aynı mahkeme daha önce haklarında idam cezası verdiği 528 kişi hakkındaki dosyayı da karara bağladı. Sanıklardan 37 kişi hakkında verilen idam kararını onaylayan mahkeme, 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi.

Söz konusu davada alınan kararların temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Karar karşısında sanık ailelerinden bazıları bayılırken, "Hasbunallahu ve nimel vekil (Başımıza gelecek her türlü belâ ve musibete karşı Allah bize yeter. O, ne güzel dost ve ne güzel bir vekildir)" haykırışları duyuldu.

İdam kararının ardından mahkeme çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları mahkeme kararının ardından müftüye gidiyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra karar tekrar mahkemeye gönderiliyor ve burada sonuca bağlanıyor.

YORUMLAR 13
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar insanı asamazlar. Bence sisi cumhurbaşkanı seçilince affedecek. Aklınca prim yapacak.
    Cevapla
  • Mustafa A.OĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    YAVUZ SULTAN SELİM NEREDESİN?. osmanlıyı öyle özlüyoruzki anlatamam,allah ü teala bu ehli sünnete zulüm eden münafıkları ve onlara destek olabları helak etsin
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin ey dikta rejimi. sonunuz yakın
    Cevapla
  • Garib GARİB 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZDEKİ ÜÇ ALİLER DÖNEMİ ŞU ANDA MISIRDA YAŞANIYOR. Batının uşaklığını üstün meziyet sayan alçaklar olduğu sürece Müslümanlar bu tür ihanetlere uğramaya devam edecek. Şunu iyi bilmek gerekir. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. mısırda darbeyi yapanlar israil ogullarının emir eri mısırda yapılan zulum israilogullarının ulmu olarak tarihe kara bir leke olarak gececekdir.. bizim payımıza düşecek olan elbet birlik beraberlik olamadımızdan kardeşlerimizin yanında olamadımızdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu