Genç kız çığlık attı, kurtuldu!

Adana'da 17 yaşındaki kız, kendisini gasp etmek isteyen kişi tarafından çığlık atarak kurtuldu. Yaşanan olay sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın sözleri akıllara geldi.

Genç kız çığlık attı, kurtuldu!
Genç kız çığlık attı, kurtuldu!
GİRİŞ 06.05.2014 14:49 GÜNCELLEME 06.05.2014 15:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, olay, Yüreğir ilçesinde bulunan Sinan Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Nehir üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü'nden karşıya geçen A.A.'nın yanına gelen O.T., elinde bulunan kitapları genç kıza satmak istedi. Ancak A.A. almak istemeyerek yoluna devam etti. Bu sırada A.A.'nın arkasından gelen O.T., genç kızın boğazını sıkarak, "Üzerindeki bütün parayı ver" dedi.

GENÇ KIZ BASTI ÇIĞLIĞI

Genç kız korktuğu için çığlık atınca paniğe kapılan O.T., hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Çığlığı duyan vatandaşlar genç kızın yanına koşarak polisi aradı. Yaşadığı şok nedeniyle bir kaldırıma oturan genç kıza vatandaşlar tarafından su verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine bilgi veren genç kız, "Köprüden geçip, evime gitmeye çalışıyordum. Elinde kitaplar vardı. Satmak istedi, almayacağımı söyledim. Israr edip arkamdan geldi. Sonra da boğazıma sarıldı, aklıma çığlık atmak geldi. Ben bağırınca korkup kaçtı" dedi.

ZANLI KISKIVRAK YAKALANDI

Lise öğrencisi A.A.'nın verdiği bilgiler üzerine harekete geçen güven timleri, sokaklarda kitap satan O.T.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Birçok suçtan kaydı bulunan O.T., lise öğrenicisi A.A., tarafından teşhis edildi. A.A.'nın şikayetçi olduğu O.T., sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

"BAKAN ÇIĞLIK ATMAYI ÖĞRENİN DEMİŞTİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, çocuk cinayetlerinin artmasının ardından yaptığı bir açıklamada, "Çocukların çok küçük yaşta öğrenmesi gereken birşey ise yabancı mesafesini korumak. Anneler, çocuklara çığlık atmayı öğretmeleri gerekiyor. İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor" demişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . kötü bir olay sonu güzel olmuş güzel olan şey adliye korudorunda iyi halden beraatlemi sonuçlanacak bundan sonra olacakdan haber alamıyacagız. bu suçlu şahıda nasıl olsa diyerek daha büyük suç ile karşımıza cıkacak caza mahmekesinde iyi hal anlıyamıyorum veya bir suç farklı hakımde farklı ceza anlıyamıyorum suç degişmiyor ama ceza degişmesi vijdanımızı yaraladıgı gibi toplumuda degerlerini zayılatıyor bakalım nereye kadar
    Cevapla
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENLİK ZAYIF. 2-3 Gün önce İstanbul -+Topkapı Kozludaki aile mezarına gidiyordum. Topkapı mezarlık yanı büyükçe bir gezi parkı olmuş,ama gördüğüm kadarıyla burda güvenlik diye birşey yok. o büyük park alanında az ötemden türbanı bir bayan geçiyordu,birden elinde kartona basılı dualar olan serseri tipli biri belirdi ve kadını alması için edata zorladı,ben bayanı rahatsız etme ,şimdi polisi arıyorum deyip cep telofonumu gösterince kaçarcasına uzaklaştı. belki kadın dualardan almak için cüzdanını çıkarsa kapıp kaçacaktı yada kimse olmasa bu olayın bir benzeri olacaktı. koca park ,gezi alanı yapılmış ama güvenlik yok gördüğüm kadarıyla,gelde şimdi ailecek gezmeye gel,böyle büyük bir açıklık parkta en azından 4-5 tane devriye polis yada güvenlikçi olması lazım gelmez mi.
    Cevapla
  • hakan asil 10 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ne olacak O.T ye. 1-Pek sayın kıymetli ve muhtrem savcımız bırakacak, çünkü ortada kendi çoğcuğunun başına gelse aynısını yaparmı bilmem ama elinde kalın kitaplarda suç yoktur kısımlarına bakacaktır. 2- Pek sayın kıymetli muhterem en az 20 yıllık tonton hakim amcamız takım elbisesine bakıp iyi halinden dolayı bırakacak. Şimdi bunu adalet. Polis o iT e bir tokat bile atamaz. Savcımız hemen ilk soracağı soruyu bilen polis ve zanlı. Yani sorar polis sana kötü davrandımı. Tamam da bu adam borçlularından kaçan biri değil, ekmek çalmadı, yüksek ihtimalle bonzai almak için bu kızcağızı gasp etmek istedi. İdam olmuyorsa da KIRBAÇ cezası serbest olmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor