Bakan İslam'dan 'çocuk' açıklaması

Son günlerde artan çocuk ölümleri sonrasında Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam basın toplantısı düzenledi.

Bakan İslam'dan 'çocuk' açıklaması
Bakan İslam'dan 'çocuk' açıklaması
GİRİŞ 30.04.2014 11:50 GÜNCELLEME 30.04.2014 12:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İslam açıklamasında şunları söyledi:
Tıpkı ateşe ellerini uzattıklarında ellerinin yanacağını bilmeleri gerektiği gibi bir yabancı ile karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini bilmesi gerekiyor çocuklarımızın.
Akran istismarına nasıl karşı koyacağını bilmesi öğrenmesi gerekiyor.

Aileleri eğitmemiz gerekiyor. Bu eğitimlerimiz vardı zaten.
Biz bunları yapmaya bugünden itibaren başlıyoruz. Başladık...

Bütün ailelerin çocuklara koşulsuz sevgi göstermesi gerekiyor. Bütün çocuklarımız ailelerin onların yanında olduğunu bilmesi gerekiyor. Her türlü sıkıntıda ailelerine başvurması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Ailelerine güvenmeliler.
Sevgi ve şefkat çocukların muhtaç olduğu duygular. Çocukları evin dışına yönlendirmemiz gerekiyor.

Çocukların çok küçük yaşta öğrenmesi gereken bir başka şey ise yabancı mesafesini korumak.
Annelere çok basit bir şey öğretebilirim. Çocuklara çığlık atmayı öğretmeleri gerekiyor. İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor etrafı haberdar edebilmeleri için.
Bu bir savunma değil. 'Aman çocuğum sessiz ol' diye yetiştirdiğimiz çocuklardan bahsediyoruz.
Hayır, çocuklar ses çıkarmalı.

Sayın Adalet Bakanımız ve Başbakanımızla görüştük.
Cinsel istismar ve saldırı suçlarıyla ilgili cezaları yeniden düzenleyen bir tasarı var. Adalet Bakanlığı geçtiğimiz dönemde bu teklifi kendi gündemine aldı. Şimdi bu taslağın meclis gündemine inmesi için bir kararlılık gösteriyoruz.
Bu kanunda çocuklara ve yetişkinlere karşı işlenen cinsel suçların ceza oranlarını nisbi olarak arttırıyor bu tasarı.
Her türlü cinsel suçta belli oranlarda artırım oluyor.

Tacize uğramış bir çocuğun ruh sağlığı bozulmuştur yargısından hareket ediyor yasa.
Kastrasyon cezası yanlış anlaşılıyor. Kastrasyon yok. Bu bir tedavi. İlaçla ya da psikiyatrik tedavi var. Yasa bunu düzenliyor.

Cinsel suç işleyen bir failin geri kalan hayatında çocuklara yaklaşmasına kısıtlama getiriliyor.
Zorla evlendirmelerin de suç kapsamına alınması yasada öngörülüyor.

YORUMLAR 7
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın yasaları mı ? yoksa , hıristiyan AB den kopyalama yüce ALLAH ın onay vermediği kokuşmuş , çökmüş yasalarla mı ...?. yüce ALLAH ın hükmettiği , emrettiği İSLAM yasalarını getirmezsek , İTHAL ettiğimiz bu yasalarla AİLE İÇİ FACİALAR , KADIN CİNAYETLERİ , tavan yapan KADIN TARAFLI BOŞANMALAR , tavan yapan ÇOCUK İSTİSMARLARI ve CİNAYETLERİ aynen devam edecektir .. çünkü yüce ALLAH ın hükmü ile değil , POLİSİYE ağırlıklı UYDURUK AB yasaları ile HÜKMEDİYORUZ ... SN AYŞEGÜL İSLAM BAKANIM...
    Cevapla
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    KEŞKE KUZEY KORENİN ÇEYREĞİ OLABİLSEK !. Bu kaos gidişata başka türlü çözüm bulamıyorum. Kanunlar Nizam Düzen Gerçek İslami Temeller üzerine kurulmadığı sürece Haksızlık, Adaletsizlik, Zulüm Hüküm sürer gider, Allahın Hükmüyle hükmedilmeyen her düzen kaoslarla yok olmaya mahkumdur, AB Yasaları Milletin Anasını belledi yeter artık yeter
    Cevapla
  • ORHAN ERDOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle taslakmı olur. sayın bakanım ciğerimiz yanıyor siz ailelerden çocuklarına ÇIĞLIK atmalarını öğretin diyorsunuz eğitimi bırakın en kısa zamanda bu dinsiz ateistlere İDAM taslağını meclise sunun ALLAH AŞKINA yeter artık o zaman dinen ve vicdanen de rahat olacaz İDAM ....İDAM...İDAM başka çare yok lütfen
    Cevapla
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yani hepsi sayın bakan ve bakanlar bu mu çözüm ???????????????????. Allah aşkına 4 yıl olan cezayı 6 yıla çıkarmakla bunun da üçte ikisi yatıp denetimliye çıkmak mı yani çözüm???????hep olan garibanın çocuğuna oluyor....yazıklar olsun... avrupa avrupa diye diye toplumumuzu ne hale soktunuz be!!!hakkım helal olmasın....avrupası da batsın, bize islam ahlakı lazım islam avrupa değil!!!!!!!!! duyun bu milletin sesini
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk ses çıkarınca ne olacak ki???. Adamın suçu kesin kendiside itiraf ediyor zaten. Bu adamı niçin bekletirsiniz anlamak zor. Kesin olarak suçu sabit ise idam edilmelidir. Başbakanım lütfen artık şu idamı çıkarın. Ama yandaş hakimlerin suçsuz yere adam asmalarını engelemek içinde cinayetin birkaç kurumda kanıtlanması gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler