9 yıldır kaybolan kızının kapısını çalacağı günü bekliyor

İzmir'de dokuz yıl önce kaybolan İlayda Taşçı'nın annesi Bedriye Taşçı'nın acısını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Acılı anne 9 yıldır her gece kayıp kızının bulunması ümidiyle Kur'an okuyor, dua ediyor.

9 yıldır kaybolan kızının kapısını çalacağı günü bekliyor
9 yıldır kaybolan kızının kapısını çalacağı günü bekliyor
GİRİŞ 30.04.2014 11:45 GÜNCELLEME 30.04.2014 12:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlayda Taşçı, 5 yaşındayken 9 Nisan 2006 tarihinde ailesiyle gittiği Buca ilçesi Kaynaklar'daki piknik alanında kayboldu. Orman ve çevresinde yapılan aramalara rağmen hiçbir bilgiye ulaşılamadı. Gözü yaşlı anne ve babası, dokuz yıldır kızlarının gelip kapıyı çalacağı umuduyla yaşıyor.

ALLAH KİMSEYİ EVLATLA İMTİHAN ETMESİN

Kayıp çocukların ailelerine sabır dileyen Bedriye Taşçı, "Allah, bizim yaşadığımızı kimseye yaşatmasın. Allah, evlatla kimseyi imtihan etmesin. Hep umudum var, çocuğum bir gün kapıyı çalıp gelecek.

HER GECE YASİN OKUYAMADAN UYUYAMIYORUM

Yaşadığını hissediyorum, kıyı çalacağını, 'anne' diyeceğini. Allah'ın onu bir yerde koruduğunu biliyorum. Çok ağır bir imtihandır, çok ağır bir yüktür. Bizim yaşadığımızı Allah kimseye yaşatmasın. Dokuz senedir zaten ona bir gece Yasin okumasam o gece yatamam." dedi. Kaçıranlara seslenen anne Taşçı, "Millet beddua ediyor, ben etmiyorum.

EVLADIMI GETİRSE DAVACI OLMAYACAĞIM

Diyorum ki Allah korusun, vicdan versin, imana getirsin ve evladıma acı çektirmesin. Evladımı getirse davacı bile olmayacağım, ne dünyada ne ahrette. Sadece evladımı istiyorum. Allah onu koruyor. Zaten onun sahibi Allah'tır, ben değilim.

ÇOCUĞUMU GERİ VERİRSE DUA EDERİM

Götürenin sahibi de Allah'tır; onun imtihanı götürmekledir, benim imtihanım kaybetmekledir. Dilerim Allah vicdan verir, evladımı geri verir, dua ederim, o da ahiretini ve dünyasını kazansın. Evladımı geri istiyorum." diye konuştu.

HALA UMUDUMUZ VAR

Umutlarını kesmediklerini belirten baba Saim Taşçı da, "Allah'a çok şükür umudumuz var, gelip kapıyı çalma durumu da var. Kendi imkanlarımla Cumhurbaşkanı, Başbakan, vali, emniyet müdürü herkesin kapısını çaldık. 

İhbarlarda biz yanlarında olsaydık, çocuklara biz bakabilirdik, çünkü saçını kesmişlerdir, üstünü değiştirmişlerdir. Biz çocuğumuzu komutanlardan daha iyi tanırız.

Bugüne kadar 'şu ekip gelecek, bu ekip kuruldu' ama biz bir şey görmedik. Bana telefonla çocuk sesi dinletiyorlardı. Jandarmaya gidip söyledim, ifade verdim, bir sene sonra çıktı sonuç." dedi.

BAŞKA İLAYDA'LAR KAYBOLMASIN

İlayday'nın bulunması için emniyet güçlerinin yeterince ilgilenmediğini iddia eden anne Taşçı da, "Başka çocuklar kaybolmasın, çocuklar kaçırılmasın. Öldürenlerin cezası da idam olsun. Kaybolanların, ölenlerin hakları yerde kalmasın. Bir anne olarak yalvarıyorum, başka İlaydalar kaybolmasın." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Abdullah Güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    BAKANLAR,MİLLETVEKİLLERİ. sizin çocuğunuz kaybolsya yada ALLAH göstermesin öldürülse ne yapardınız?kesinlikle çocuk kaatilerine idam verilmeli.ne yaparasnız yapın başka şekilde önüne geçemezssiniz...
    Cevapla
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH SABRINIZI ARTTIRSIN VE BİR AN ÖNCE KAVUŞTURSUN..BEDRİYE HANIM LÜTFEN BU DUAYI OKUYUN!.. sevgili ana babalar ,kayıp yakınları bu duayı içtenlikle okuyun Allahın izniyle inşaallah kaybınızın başına bir zarar gelmeden kavuşma nasib olur Allah kimseye kayıp yaşatmasın ama bu şekilde imtihan edilenlere Allahtan bol sabır dileğiyle...Bismillahirrahmanirrahim.Allahümme raaaadded dalleti ve haaaadiyet, dalaaaaleti ente tehdi mined dalaaaaleti ürdüd aleyye daaaalleti bi kudratike ve sultanike fe inneha min ataaaaike ve fadlik. (a' lardaki uzatmaları ima için o şekilde uzatarak yazdım) ve sonra şu duayı edin;Ey yitiği ve sapıtanı doğru yola ileten Allahım! Sapıtanı doğruya ileten sensin. Yitiği kavuşturan sensin. Ne olur yitiğimi(evlat vs..ismi anılarak) kudretinle ve kuvvetinle sağ selamet bana verdiğin gibi bana geri çevir. Kalbini bana kalbimi ona ısındır. Çünkü o senin bana lütuflarındandır . Mahrum eyleme Ya Rabbi! Amin. İsrarla itikatla ihlasla 7 kere okuyun kavuşana kadar...Allah tüm yitik sahiplerini yitiklerine hayırlısıyla , sağ
    Cevapla
  • Sahra- 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır ihsan etsin... Bu da çok zor çok Allah yardım etsin.. her gün döneceğini bekleyerek yaşamak ve eğer hayattaysa ne halde, kimin elinde olduğunu bilmeden yalnızca umud etmek çok zor bir imtihan. Allah sabır versin ve hayatta ise kavuşmayı değilse haberini alabilmeyi nasip etsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!