Yüzlerce mağdur polis adayı dava açtı

Resmi olarak hakları verilen ve 14. Dönem POMEM'e planlaması yapılacak olan ancak 7 ay sonra hakları sonlandırılan 3 bin 300 mağdur aday tek tek dava açmanın yolunu tutuyor.

Yüzlerce mağdur polis adayı dava açtı
Yüzlerce mağdur polis adayı dava açtı
GİRİŞ 25.05.2014 12:18 GÜNCELLEME 25.05.2014 12:52

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polislik hayali kuran 3 bin 300 öğrenciyi ilgilendiren bir karara imza atarak 1 ay önce tüm öğrencilerin haklarını sonlandırmıştı. Bu yaşanan şok gelişmenin ardından seslerini duyuran ve hükümet yetkilileri ile görüşme yapan mağdur adaylar hakkını şimdi yargıda arıyor. Yaklaşık 500 adayın Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında idare mahkemelerine dava açtığı öğrenilirken, diğer adaylarında hazırlık içinde olduğu belirtildi.

21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan 13. Dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında, 14. Dönem adayları olarak belirlenen 3 bin 300 adayın hakları aradan geçen 7 ayın sonunda iptal edilerek, adaylıkları sonlandırılmıştı. Mağdur adaylar basın ve sosyal medya ile seslerini duyurduktan sonra ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile görüşmüş, Ankara'ya çıkarma yapmış, ardından bir çok isim ile bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirmişlerdi. 

Verilen haklarının geri alındığını ve 7 boyunca bekletilerek mağdur edildiklerini söyleyen adaylar, tek tek dava açarak haklı olduklarını kanıtlayıp yeni dönemde POMEM okullarına planlamalarının yapılmasını bekliyor.

Yüzlerce mağdur adayın dava dosyasını üstlenen Ankara Barosu avukatlarından Mustafa Kemal Batur, davaların Ankara'da idare mahkemelerine açıldığını söyledi. Daha önce yaptığı açıklamada ise Avukat Batur şunları söylemişti:

"İdari işlemin geri alınması işlemi ancak ileriye yönelik olarak ortadan kaldırır. İdari işlem geri alındığı zamana kadar uygulanmakta ve nihayet bireyler lehine haklar doğması söz konusu olabilmektedir. Bu durumda geri alınan idari işlem geri alma anına kadar geçerlidir. Geri alma, geri almaya sebep olan idari işlemin etkilerini geçmişe dönük olarak ortadan kaldırması durumu hukuk güvenliği ve idari istikrar ilkesini yakından ilgilendirmektedir. Yine öğretide ki görüşlere göre işlem hak doğuran bir işlem ise ve bu işlemi idare daha sonra geri almak istiyor ise iptal davası süresi içinde geri almalıdır. Diğer bir deyiş ile 60 günlük dava süresi geçtikten sonra yapılacak geri alma işlemleri hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar