Mağdur adaylar Başbakan'dan yardım istiyor

Resmi olarak hakları verilen ve 14. Dönem POMEM'e planlaması yapılacak olan ancak 7 ay sonra hakları sonlandırılan 3300 aday mağduriyetlerinin giderilmesi için Başbakan Erdoğan'dan yardım bekliyor.

Mağdur adaylar Başbakan'dan yardım istiyor
Mağdur adaylar Başbakan'dan yardım istiyor
GİRİŞ 02.05.2014 08:10 GÜNCELLEME 02.05.2014 08:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

13. Dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında 14. Dönem adayları olarak belirlenen ancak 7 ay sonra hakları sonlandırılan 3300 yedek aday seslerini ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e duyurmuş ve kritik bir görüşme yapmıştı. Mağdur adayların temsilcileriyle görüşen Çelik, konuyu inceleyeceğini ve takipçisi olacağını söylemişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iptal kararındaki yürütmeyi durdurmak ve haklarını yeniden kazanmak için yasal süreç başlatacak olan POMEM mağdurları, öncelikli olarak 'paralel' ile hiçbir ilişkileri olmadıklarını ama paralel olarak gösterildikleri için bu durumların yaşandığını ve mağdur olduklarını söylüyor.

Bir yandan davayı başlatmaya hazırlanan adaylar bir yandan da seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışıyor. Başbakan Erdoğan'a seslenen adaylar ortak metinde şunları söylüyor:

"Sayın Başbakanım, Bizler size inanıp güvenen 14.Dönem planlaması Eylül içerisinde yapılacak olan Polis adaylarıydık. 13. Dönem POMEM sınavlarında Eğitim Daire Başkanlığınca 14. Dönem için planlamamız yapıldı, kimi arkadaşımızın askerlik işlemleri tecil edildi, askerdeki arkadaşlarımız terhis edildi. Birçoğumuz işsiz ve maalesef bir işe de giremedi. Sayın Başbakanım sizin hassasiyetinize ve adaletinize güvenerek bu konuya önem vermenizi ve bizleri bu mağduriyetten kurtarmanızı saygılarımızla rica ediyoruz. Lütfen sesimizi duyunuz..."

Bazı adayların sosyal medyada paylaştıkları mağduriyetler ise işin 'ekmek kavgası' boyutunu gözler önüne seriyor. Yaşadıklarını Başbakan Erdoğan'a mektup olarak göndereceklerini söyleyen adaylardan bazılarının yazdıkları şöyle:

RECEP: Gözlerimde birkaç derece bozukluk vardı. EGM sağlık yönetmeliğine göre bu şekilde okula başlayamıyordum ve lazer ile ameliyat olmam gerekiyordu. Asgari ücret ile çalışıyorum, annemin kötü günler için sakladığı  bileziklerini bozdurarak 1 hafta önce lazer ameliyatı oldum ve şimdi haklarımız iptal oldu. Ağlamaktan bitap oldum! Ben bunu anneme nasıl söylerim!

HAKAN: Ben 27 yaşındayım. KPSS'den yüksek bir puan almama rağmen polisliği cani gönülden istediğim için pomeme başvurdum ve yedek olarak kazandım. Benim askerlik durumumda bakayaydı direk askere gitmeyi düşünüyordum bana askerlik tecil belgesi gönderildi pomemi kazandığım ibaresi yazılarak. Bu 7 ay döneminde askerlik sorunu olduğu için başvurduğum işlerin hiçbirinden sonuç alamadım, KPSS'ye hazırlanamadım ve sınava kısa süre kala yedeklerin iptal edilmesi beni ve tüm ailemi hüsrana uğrattı. Sudan çıkmış balık gibi oldum ne yapacağımı şaşırdım. Şimdi askere mi gideceğim bu moral bozukluğuyla kpssyemi hazırlanacağım bilemiyorum.

ORHAN: EGM tarafından 14.dönem pomem alımlarına yerleştirileceğimiz ve bu duyurunun da 2014 eylül ayı içerisinde yapılacağı yaklaşık olarak 6 ay önce duyurulmuştur. Egm 29.04.2014 tarihinde tüm hayallerimi bitirmiştir. Yaklaşık olarak 4 senedir sözlü olduğum insanla evlenemiyorum. Maddi durumum nedeniyle polis olduktan sonra evlenirim düşüncesi içindeydim her zaman. Ayrıca fakir bir ailenin çocuğuyum annem ve babamla beraber yaşıyorum ikisi de yaşlı insanlar babam kanser tedavisi görüyor iptal olayı ile birlikte annemin ve babamın gözyaşları beni mahvetti hayattan artık hiçbir beklentim yokmuş gibi boşluğa düştüm 2 gündür. Siz ve değerli büyüklerimizden yardım istiyorum lütfen mağduriyetimizi görün.

AYKUT: Eylül'de pomeme başlayacağımız duyurulduğundan Emniyet sağlık yönetmeliğinde ki sağlık şartlarını sağlayabilmek için sağdan soldan borç para bularak lazer ameliyatı oldum ve hala borcumu kapatabilmiş değilim. Mesleğe başlayınca borcumu kapatırım diye düşünüyordum ama o da olmadı. 7 ay boyunca işe giremedim. Hayatımın 7 ayı boş yere heba oldu. Maddi ve manevi çöküntü içerisindeyim. Ailemin yüzüne bakamaz oldum. Madem iptal edeceklerdi en başında etselerdi de biz de adam gibi kpss çalışabilseydik. Şimdi kpss ye 2 ay kalmış. Ne kadar verimli olabilirim? Lütfen duyun sesimizi Sayın Başbakanım...

YAVUZ: 14.döneme planlandığımız için Kasım ayında başlayacak olduğum düğün hazırlığını 2015 yazına erteledim. KPSS'ye çalışmadım. Yaşadığım yer küçük olduğu için okulda harçlık olsun diye 850 tl ye fabrikada çalışıyorum. Nasıl olsa polis olunca polis maaşıyla düğünümü yaparım diye. Kendimin, ailemin, nişanlımın ve ailesinin yaşadığı üzüntü tarif dahi edilemez.

YORUMLAR 6
  • kenann 9 yıl önce Şikayet Et
    14. DÖNEME PLANLAMANIZ YAPILMIŞTIR DİYE AÇIKLAMA YAP SONRA İPTAL ETTİM DE ... ÇOCUK OYUNCAĞIMI ŞAKAMI. sn. başbakanımız ve içişleri bakanımız emniyet genel müdürümüze sesleniyorum cemaatle 20 yıllık eğitim hayatım boyunca alakası olmayan bir 14.dönem polis adayıyım eğer en küçük ilgisi olan varsa gözünün yaşına bakmadan elensin.. burada dikkat edilmesi gereken olay cemaatin pirincin taşları gibi ayrılmış elinin tersiyle kenara itmiş tertemiz 3300 adayı değerlendirmesini ve vebaline girilen bu adayların mağduriyetlerinin giderilmesini rica ediyorum.... sn yetkililer lütfen paralelin tuzağına düşmeyin kendi kadrolarını oluşturmaya çalışırken paralel yapı kendileriyle alakası olmayan yüzlerce masum insanında ekmeğine engel olup seneye ki planlamalarını yapıyor... mağdur olunan 3300 aday paralelci değil asıl hakeden pomem adaylarıdır saygılarımla
    Cevapla
  • Hakan ÇOKACAR 9 yıl önce Şikayet Et
    HAKAN. Allah büyüktür. Bu 3,gırısım pomem sınavına cemaatle uzaktan yakından alakam olmadı olsa ılk gırısımde polıs olurdum dıye dusunuyorum. Eğer buraya yorum yapıp benım gıbı ınsanları paralelcı olarak nıtelendıren ınsanlara hakkımı helal etmıyorum. EGM bıze yaptıgı son duyuruda 319 ıle 3300 yedek aday dahıl planlamalarınız 14,donemde yapılacaktır dendı bızde haklı olarak umutlandık sımdı de planlamanız gerı cekıldı denıyor. Diyecegım su sadece bıraz empatı yapın bızım yerımıze kendınızı koyun. Emın olun cırpınan da sadece temız olanlar cemaatcıler bızı bır yerlerden ızlıyor olmalılar. Bız sadece Devlete guvendık hayat planlamamızı ona gore yaptık hatamı ettık devlete guvenerek. Son olarak bundan sonra pomem alımının olup olmayacagıda bellı degıl bızlerın alınmasını ıstemeyen muhalıflere duyrulur.
    Cevapla
  • mastar hazar 9 yıl önce Şikayet Et
    vaybe adamlar kendi kendini mağdur ilan etti. EGM mevzuata aykırı bir şekilde nerdeyse yedekleri alacaklardı Allahtan EGM hatasını farkedip iptal etti.
    Cevapla
  • can gül 9 yıl önce Şikayet Et
    MAĞDURUN HAKKI VERİLMELİ. o kadar umutlandık ki bu iş olacak diye ... nerden mi vardım bu umuda nasıl mı umutlandım insanları askerlik yaparken geri yolla maları tecilli insanların tecil günü uzatılması bunlar umudumu artıran olaylar hele yapılan açıklamalar .... inşallah bu yanlıştan dönülür
    Cevapla
  • efe can 9 yıl önce Şikayet Et
    YAVAŞŞ BEYLER YAVAŞŞ !!!. bundan 1 ay önce egm'den çıkarılan yönetmeliğin kanuna aykırı olduğunu birçok yerde dile getirmiştim ve sonuç dediğim gibi oldu yedek adayların asil olarak alınması iptal oldu.haklarının ellerinden alındığını dile getiren bütün arkadaşlara sesleniyorum.olmayan bir hak kaybedilmez.sayın başbakanımıza ve içişleri bakanımıza yapılan hatanın tekrar düzeltilmesinde emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. sağ olun var olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak