Ayasofya meydanında sabah namazı

Anadolu Gençlik Derneği, "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz" etkinliği düzenledi.

GİRİŞ 31.05.2014 09:20 GÜNCELLEME 31.05.2014 11:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul'dan ve çevre illerden otobüslerle gece yarısından itibaren Ayasofya meydanında toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutluay dua etti. Ardından hafız Bayram Genç Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.

Polis de Ayasofya'nın bahçesine girilmemesi için barikatlar oluşturarak, güvenlik önlemi aldı.

Namaz vaktinin girmesiyle Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar alana geldi. Basfar platforma çıkarak topluluğu selamladı. Meydanda toplanan erkeklerin arka tarafında kadınlar namaz için saf tuttu. Daha sonra cemaate sabah namazı kıldıran Basfar, namaz sonrası dua yaptı. Dua okurken ağlayan imam Basfar'ı görmek isteyen topluluk izdiham oluşturdu.

Daha sonra platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür etti. Kabe imamlarından Basfar ile birlikte platforma çıkan Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kutluay'ın duasının ardından grup, "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak dağıldı.


 

YORUMLAR 14
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna olabilir.. fitne ve fesatlık bitmediği müddetçe ibadetler kabul değildir.o yüzden türkiye ilerleyemiyor.
    Cevapla
  • Mustafa KORKMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Cümlelerimize Dikkat Edelim.... Öncelikle böyle bir mananın oluşumu için, kimler ön ayak olmuşsa Rabbim, Kur'an-ın harfleri adedince milyonlar haseneler yazdırsın. Amin. Amin. Amin. Şimdi bu güzel mananın üzerine kimileri dikkatleri başka yerlere çekerek siyaselleştirmek gayretinde olanlar var. (iyi ki varsin milli görüs gibi). Onun için lütfen yorumlarımıza dikkat edelimki ehli imanın muhabbetini kazanalım. Yani Allah'ımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir... gibi sonsuz birlerimiz dururken, dikkatleri başka yerlere çekerek ehli imanın nefretini kazanmayalım. Vesselam..
    Cevapla
  • adem celiktas 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi varsin milli görüs . rabbim milli görus den milyarlarca sonsuzz razi olsun insallah bu millet birgün yeniden milli görusu anlayacaktir care milli görus kurtulus milli görus kopyalarindan sakininn
    Cevapla
  • ali celik 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahın adının anılmasının yasaklanması. Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır.Bakara 114 İzzete refaha huzura kavuşmak rezillikten kurtulmak istiyorsak.Ayasofya ibadete açılmalı.Müslümanlar bilet alıp değil abdest alıp Ayasofya ya girebilmeli.Hükümet diğer sıkıntılarından kurtulmak istiyorsa Ayasofyayı açmalı.Çünkü Allah Ayasofya gibi ulu bir mabette adının yasaklanmasına rahmetle değil gazapla bakar.İçerde dindar sofi müslümanlar veduaları olmasa Türkiyeye çok daha ağır belalar verirdi.Allah Kafire karşı başı dik olanı sever ve yardım eder.Ellerini ovuşturup efendim açarsak ne derler korkusu çekenlere yardım etmez.Sen aç onlar senle uğraşacakken Allah onlara öyle bir sıkıntı verir ki senle uğraşamazlar.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 9 yıl önce Şikayet Et
    Üstadın buyurduğu gibi. Bu millet sahaları doldurduğu gibi sabah namazlarında camileri doldurduğu gün kurtuluşa erecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı