Ünlülerin Gezi çağrısına halk itibar etmedi

Gezi Parkı olaylarının 1. yılı için günler öncesinden yapılan ‘Haydi Gezi’ye’ çağrılarına vatandaş itibar etmedi.

Ünlülerin Gezi çağrısına halk itibar etmedi
Ünlülerin Gezi çağrısına halk itibar etmedi
GİRİŞ 01.06.2014 09:40 GÜNCELLEME 01.06.2014 11:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 Polis yoğun güvenlik önlemi alırken, küçük gruplarca yapılan eylemler ise olaysız sona erdi.
Vandalizm çağrısına millet itibar etmedi.

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Gezi Parkı’nda yapılan tıraşlamada 5 ağacın sökülerek Çağlayan’a götürülmesini “Topçu Kışlası ve AVM için inşaat başladı” diye Twitter’de yayılmasıyla başlayan Gezi Parkı olaylarının yıl dönümündeki kaos çağrısı karşılıksız kaldı. Gezi Parkı’nın yıl dönümü için Şebnem Sönmez, Genco Erkal, Edip Akbayram, Ezel Akay ve Tarık Akan gibi isimlerle Taksim Dayanışması’nın “31 Mayıs’ta meydanlardayız” sözüne itibar etmeyen vatandaşlar, Taksim’e eylem için çıkma teşebbüsünde bile bulunmadı. Saat 19.00 olarak ilan edilen eylem saatinden 2 saat önce İstiklal Caddesi’nde 150 kişilik bir grubun yürüyüşünü polis gaz ve tazyikli su kullanmadan dağıtırken, küçük bir grup Gezi Parkı’nın karşısında kitap okuma eylemi gerçekleştirdi. Küçük bir grup eylemci ise Haydarpaşa Garı’na giderek sosyal medyaya koydukları fotoğraflarına, “Taksim’e gidemiyorsak Haydarpaşa’yı işgal ederiz” diye yazdı.

CNN muhabirine kontrol

Taksim’de ise akşam saatlerinde doğru CNN İnternational İstanbul muhabiri Ivan Watson hareketliliği yaşandı. Watson’a canlı yayında olduğu sırada polis tarafından kimlik kontrolü yapıldı. Twitter hesabından polisin kendisini gözaltına aldığını ve tekmelendiğini duyuran Watson’u yalanlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, Watson’un gözaltına alınmadığını bildirdi. İstanbul Emniyeti, “İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır” denildi.

GÜNLERCE ÇAĞRI YAPTILAR
 
Günler öncesinden hazırlanan videolarda sanatçılar Gezi Olayları’nın birinci yıl dönümü nedeniyle vatandaşları Taksim’e çağırmıştı. Şebnem Dönmez, “Bundan tam bir yıl önceydi. Yaşam alanlarımızı işgal eden, hayatımızı kontrol altına çalışan iktidarın karşısında boğucu bir iklimin içindeydik. Nefes alamıyor, yan yana gelemiyorduk. Sokaktaydık ama... Yılmıyor, direniyorduk” demiş, Edip Akbayram,”Büyük bir gaz bulutu çöktü üzerimize, günlerce bu bulunut içinde kaldık. Anladık ki o an nefes almaya başlamışız” diyerek yayınlanan videoyla sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. Taksim Dayanışma Platformu da “Sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebini tekrarlamak ve geçen yıl yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla dün saat 19.00’da Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda toplanma çağrısında bulunmuştu. Dün ise, İstanbul’da polisin Taksim ve ona çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemi aldığı ve vatandaşın da provokasyona geçit vermediği bir Cumartesi yaşandı.
 
Eli taşlı yüzü maskeli
 
Taksim Meydanı’na çıkıp olay çıkarmak isteyen elleri taşlı, yüzleri maskeli 150 kişilik gruba polis müdahele etti. 42 kişi gözaltına alındı. Taksim Dayanışması üyeleri de 21.30’da eylemlerini bitirdiklerini duyurdu. Ankara Kızılay’da da maskeli gruplar polis müdahalesi ile karşılaştı. Eskişehir, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Sivas ve Samsun’da da küçük gruplar ‘1. yıl eylemi’ yaptı.   
 
Polisten sıkı önlem
 
Polis, 09.30’tan itibaren Taksim Meydanı, Cihangir, Nişantaşı, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Karaköy’de güvenlik önlemlerini aldı. İstanbul’da 2500’ü çevre illerden olmak üzere yaklaşık 25 bin polis görevlendirildi. Medya da gün boyu Taksim’e kamp kurdu. (STAR)

YORUMLAR 18
  • ismail arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunalarda kim yaaa..... bunları adamdan sayıp haklarında yada aleyhlerinde yazmaya bile değmez... sizi gidi fosiller sizi...
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    UNUTULMA KORKUSU. Bir zamanların ünlüleri şimdilerde işsiz aylak kalınca unutulma korkusu yaşamaya başladılar. Eski şaşalı günlerindeki gibi herkesin ilgi ve alaka beklentileri boşa çıkanlar bu yolla ünlerini koruyabileceklerini sanarak tam da tersi bir durumla karşılaşıp ters köşe oldular. Bu son çağrılarına rağbet olmayışı belki uyanmalarına neden olur inşaallah
    Cevapla
  • rıza durur 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca boruları ötmüştü. şimdi halk iktidar olunca hazımsızlık hastası oldu bunlar,hep bahane ve olay peşindeler,ama bu hastalık ülsere kadar gider bunlarda hava alırlar.artık ülke insanı saf değil bu bozuntuları tanıyor. bir zamanlar kraldılar mısıra şimdi kaldılar çorap ile nasıra bunların hikayesi........
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    BEN BUNLARIN. Ne filmini izlerim ne müziğini dinlerim. Televizyonumdan ne kadar vatan haini medya organı varsa kaldırdım. İtibar etmiyorum! Herkes aklını başına alsın Siz izler siz dinler ve siz bulundurursanız bunlar hep güçlenip hep kazanacak! Ama gelipte burada bol kepçeden savurup öte yandan kişinin kendisi bunları yapmıyorsa yazıklar olsun. Öyle ki ben cocacola boykotunda tabela taşıyıp aynı zamanda evinde cocacola bulunduran arkadaşımı gördüm
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyada iki saf kaldı .müslümanlar ve yahudiler. gerisi fasa fiso.yok komunizmmmiş,yok libaralizmmmiş.yok laiklikmiş kemalizmmiş hepsi boş.bir bakın yıllardır osmanlıya ihanet edildi diye arap düşmanlığı eken güruh asıl osmanlya ihanet edip babaları,dedeleri ülkelerinde başa getirilen esedlerle,sisilerle ve hatta suud krallarıyla basıl aynı saftalar.bu gezicileri 17 aralığı finanse den bizzat dubai ve suud krallarıdır.suriyedeki zalim gezici kafa tarafından israil karşıtı diye desteklenirken ,bu zalimin arkasında aslında arap krallarının vede israiln olduğunu bilmiyormu sanıyorsunuz?pekala biliyorlar ama islam dünyası ve yahudilerin arasında yaşanacak savaş yaklaştı .saflar çok şaşırtcı bir şekilde belirginleşiyor.komunizm ve milliyetçilik aynı safta sosyalizmle beslenen rejimler ve şeriatçı geçinen harici örgütler aynı safa karşı, ehli sünnete karşı savaşıyor hepsi israile kendince hizmet ediyor .demekki tüm sapık mezhepler küfrün tüm unsurları bu savaşta israiln safında yer alacaklar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı