Mahalleli ile Suriyeliler arasında gerginlik
Ankara'nın Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Suriyeli mültecilerin kaldığı bina mahalleli tarafından taşlandı.

Olay, geç saatlerinde Altındağ ilçesi Önder Mahallesi'nde bulunan kardeş sokakta meydana geldi. İddiaya göre, genç bir şahıs bilinmeyen bir nedenle tartıştığı Suriyeli bir grup tarafından dövüldü. Gencin dövüldüğünün yayılması üzerine ayaklanan mahalleli, Suriyeli grubu yaşadıkları binaya kadar kovaladı.
Binanın içerisine kaçan Suriyeli grubu, mahalleli taş yağmuruna tuttu. Uzun süre süren taşlama sonrasında olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi olayları yatıştırmaya çalıştı. Zaman zaman tansiyonun arttığı sokakta Suriyelilerin kaldığı ev önünde önlem alındı.
Polis araçları ile eve ulaşan her yol kapatılarak, gelebilecek tehlike önlenmeye çalışıldı. Suriyelilerin kaldığı binaya giren sivil polisler, Suriyelilerin durumlarını kontrol etti. Yeniden yaşanabilecek olaylara karşı ekip sayısı arttırılarak önlem alındı.
-
hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet EtDAHA DÜN YAZMIŞTIM. Bu Suriye li mültecilerin büyük sorun çıkaracağını,Kayseri deki olayın başka şehirlerede sıçrayacağını,en sonunda bütün halkın galeyana geleceğini daha dünkü yorumumda yazmıştım. ben bile bu kadar çabuk beklemiyordum. hemde başkent Ankara gibi bir yerde haa.Beğen
-
tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Etdevlet bu alanı biraz boş bıraktı.... her suriyeli mağdur değil. ve favkalade, bir eset yanlısı da gelip mülteciyim deyip her türlü zararı verebilir.Beğen Toplam 1 beğeni