BURULAŞ'tan hava şartları ile ilgili açıklama

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Marmara Denizi'nde hava koşullarının beklenmedik bir anda tersine döndüğünü söyledi.

BURULAŞ'tan hava şartları ile ilgili açıklama
BURULAŞ'tan hava şartları ile ilgili açıklama
GİRİŞ 17.08.2014 23:36 GÜNCELLEME 17.08.2014 23:36

Bursa'dan İstanbul'a sefer yapan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'ne ait Emir Sultan yolcu feribotunda yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, Marmara Denizi'nin enteresan bir hale geldiğini belirterek, hava koşullarının beklenmedik bir anda tersine döndüğünü söyledi. 

Fırtına sebebiyle 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrası Mudanya BUDO iskelesine gelen BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'nin enteresan bir hale geldiğini belirterek, hava koşullarının beklenmedik bir anda tersine döndüğünü ifade eden Fidansoy, "Bugün büyük bir şanssızlık yaşadık. Şu anda sefer yapan gemilerimiz bu havalara dayanıklıdır. Ama biz bu seferimizden sonraki bütün seferlerimizi iptal ettik. Emir Sultan ise buradan hareket ettikten sonra Armutlu açıklarında ani bir dalga gelerek camı kırıyor. Cam emniyet camı olduğu için kesme özelliği yok ama dalgaların etkisiyle cam parçaları yolculara bir taş gibi sert gelmiş. Bu sırada bir panik yaşanıyor. Kaptanımıza verilen talimatla gemi Mudanya'ya geri dönüyor. Birkaç hafif yaralımız var onlar da hastanelere kaldırıldı. Onlara buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"BAZI KİŞİLER OLAYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYOR"

Vatandaşların böyle konularda sakin olmasını isteyen Fidansoy, "Ne yazık ki bazı kişiler olayları büyütüyor. O karmaşa o panik içerisinde gemi su alıyor diye mesajlar atıyorlar. Bu katamaran gibi çok kolay bir şekilde batmaz. Şu anda gemimizde cam kırığından başka bir hasar yok. Onarıldıktan sonra sefere çıkabilecek. Can yeleklerimiz onaylı ve kullanma talimatı var. Ama olaydan dolayı bir panik yaşanmış ve bazı kişiler de bunu körüklemiştir. Ben panik esnasında telefonumu düşünemem ama bazı kişiler bunu yapmayı başarmış. Ben buradan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış