'Gönüller yapmaya geldik'e bakanlık onayı

BilGenç Platformu'nun Barış Süreci'ne destek için başlattığı proje onay aldı.

'Gönüller yapmaya geldik'e bakanlık onayı
'Gönüller yapmaya geldik'e bakanlık onayı
GİRİŞ 02.09.2014 12:13 GÜNCELLEME 02.09.2014 12:14

Barış ve Kardeşlik sürecine destek olmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütülecek olan Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt İllerini kapsayan "GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK" Projesi bakanlık tarafından onay aldı.

BilGenç Platformu Başkanı Abdullah Dal, onay aldıkları porjenin kapsamını şöyle anlattı;

Projemizin genel amacı :Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kardeşlik, medeniyet, sabır, hoşgörü ve ilim temaları doğrultusunda Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Siirt illerinde yaşayan gençlerin milli ve manevi birikim yönünden gelişimlerine katkı sağlamak.

Proje kapsamında, gençlerin toplumdaki sorunların çözümünde sevgi ve hoşgörüyü temel ölçü alarak karar verebilen bireylerin yetişmesine ve topluma kazandırılmasına katkıda bulunmak.

Projemiz Kardeşlik, medeniyet, sabır, hoşgörü ve ilim temaları doğrultusunda gerçekleştirilecek olan seminer ve eğitim programları ile kültürel ve tarihi gezilerin gençler üzerinde milli ve manevi değerler başta olmak üzere kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır. Hoşgörü ve kardeşlik duyguları yok edilmeye çalışılan ve zoraki olarak milletin huzurunu bozucu faaliyetlere itilme durumunda bulunan gençlerin, temalar doğrultusunda uygulanan programlarla milli birlik ve manevi duygularının kuvvetlendirilmesine katkı sağlamak. Projemiz, seçilen illerde teröre bulaşma potansiyeli olabilecek ve manevi duyguları zedelenmiş gençlere tarihi mekanların, birlik, beraberlik ve kardeşlik hamuruyla yoğrulmuş medeniyetlerin günümüze yansıması olan şehirlerin ziyaret edilmesi seminerler ve geziler düzenlenmesi bu vesile ile toplumda ki kardeşlik şuurunun arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla uygulanacaktır.

Desteklerinden ötürü başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Beye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Yasin Aktay’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş’a, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’a, Bakan danışmanı Ömer Faruk Terzi Bey’e ve Hamza Uzuntaş Ozan Bekir Yıldız kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın.
          
Abdullah Dal
BilGenç Platformu Genel Başkanı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı