Kobani eylemlerinde ölü sayısı 16'ya yükseldi

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemlerinde 16 kişi öldü yüzlerce kişi de yaralandı.

Kobani eylemlerinde ölü sayısı 16'ya yükseldi
Kobani eylemlerinde ölü sayısı 16'ya yükseldi
GİRİŞ 08.10.2014 13:10 GÜNCELLEME 08.10.2014 16:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kobani protestoları sırasında Diyarbakır’da sekiz, Siirt’te iki, Mardin’de üç, Van, Muş ve Batman’da birer kişi öldü. Olaylarda 130 kişi yaralandı, 100'den fazla da gözaltı var. Diyarbakır, Mardin, Van, Siirt, Muş ve Batman'ın bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

MUŞ'TA 1 KİŞİ ÖLÜDÜ

Olaylar akşam saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda da 2 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde son ölüm haberi Batman'dan geldi. Bununla beraber ölenlerin sayısı 9'e yükseldi.

Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı. Bankalar ve ATM'ler tahrip edildi, Kızılay'a ait araçlar ateşe verildi, onlarca araç yakıldı.

SİİRT'TE 2 KİŞİ ÖLDÜ

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi. Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

DİYARBAKIR'DA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da gece çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti.

BATMAN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

MARDİN'DE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mardin Dargeçit'te Bilal Gezer ve Sinan Toprak, Mardin Kızıltepe'de Kerem Karaslan çıkan olaylarda hayatını kaybetti.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ALARM

IŞİD'in Kobani'de saldıralarını arttırmasının ardından İstanbul'da dün başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı. Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi.

IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00'da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 13
  • fenerli fırat 9 yıl önce Şikayet Et
    SÖZDE KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ HDP VE DEMİRTAŞ. sözde kürtlerin temsilcisi hdp ve demirtaş yaptıklarınızı beğeniyormusunuz ölenlerin ve yakılıp yıkılan zarar görenler barış isteyen ölüm istemeyen kürtler,nedense hiç bir gösteride hdp li yöneticilerin çocukları ve yakınları ortada olmazlar onlar ya barlarda ya meyhanede ya diskolarda ya otellerde,ya özel okullarda yada amerikalarda yiyip içip gezerler,olanlar mahsun kürt halkına oluyor,yazıklar olsun sizin gibi kürt kanı emicilere
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    muhterem eylül'e. Zerre kadar siyasetten anlamıyorsunuz. Çözüm süreci dünden bugün hallolacak bir sorun değil. Sizin zihniyetinizdeki asker siyasetçi ve bürokratların uzun yıllar yaptıkları hatalar öyle 1 senede telafi edilemez. Mesele o kadar basitse çözselerdi o zamanki iktidarlar. Bugünkü olaylar sizin gibi çözüm sürecini istemeyen özellikle dış mihrakların bir operasyonudur. Arkasında PKK yı yıllardır kim destekliyorsa onlar vardır. İktidar doğru yoldadır ama zamana ve desteğe ihtiyaçları var. Sizler madem destek olmayacasınız köstek de olmayın o zaman. Öyle her çıkarılan provakasyonda parmak sallayarak biz size demiştik zevzekliğini bırakın artık. Ödünüz kopuyor çözüm başarıya ulaşacak diye değil mi? Zira sonunda çoook uzun süre iktidar olamamak var.
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Acik ve net soyliyom Polis/asker destan yaziyor hukumete ragmen! Bunlara anladi dilden konusucan, yoksa birakirsan bunlar butun ulkeyi yakarlar!
    Cevapla
  • Gültekin kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    biz bu filmi daha önce görmüstük. Türkiyenin ne alakasi var kobani ile tüm suriye ates altinda esad her yeri bombaliyor batili ülkeler ve PKK kobaniye odaklanmislar, gezi ile basaramadilar simdi türkiyeyi kobanideki pkk lilari bahane ederek ic savasa düsermek istiyorlar PKK lilar dindar kürtlere saldirmaya basladilar,tükiyeyi abd ve batili ülkeler suriye ve irak batakligina cekmek istiyorlar natonun yalanci aciklamalari bakmayin eger türkiye savasa girerse yardim etmezler veya az bir yardim ile kandirirlar gezi ile hükümeti düsüremediler savas ile düsürmek isteyecekler eger kayiplarimiz olursa tipki somada gibi sokaga dökülecekler capulcular zaten tetikdeler kesinlikle türkiye girmesin tek basina ABD önden girsin sonra biz gireriz zaten isid belasini abd ve israil cikardi,türkiyeden PKKlilara yardim etmesini beklemek tipki ABD den el kaideye yardim etmesini beklemek gibidir ahmakca bir istek
    Cevapla
  • Sütçü İmam Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. ölenler masum insanlar değildir. Olayla ilgisi olan kişiler ise ölenler zerre kadar üzüntü duymam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada çok sayıda ülkenin lideri havacılık kazalarında öldü
Erdoğan'dan CHP'li belediyelere içki tepkisi!