Plaka ile trafik cezası ve araç sorgulaması yapın

Araç plakası ile trafik cezası sorgulaması yapmak e-devlet üzerinden araç hakkındaki tüm trafik bilgilerine ulaşmak artık mümkün.

Plaka ile trafik cezası ve araç sorgulaması yapın
Plaka ile trafik cezası ve araç sorgulaması yapın
GİRİŞ 01.11.2014 17:43 GÜNCELLEME 12.11.2014 15:46

E-devlet kapısı sayesinde internet üzerinden vatandaşlar pek çok bilgiye ulaşabiliyorlar. Bunlar arasında yer alan bilgilerden biri de araç plakası ile araç bilgileri ve araç plakası ile trafik cezası sorgulama sonucu aracın emniyet kaytılarında yer alan bütün bilgiler. 

E-devlet üzerinden araç plakası ile trafik cezası sorgulamanın yanında sürücü belgesi ceza puanı ve sürücü belgesi iptal durumu da sorgulanabiliyor.

Plaka ile trafik cezası ve araç bilgisi sorgulama

E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra araç plakası girerek araç hakkında trafik kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Araç plakası ile trafik cezası ve araç hakkında emniyet kayıtlarında yer alan bilgilere ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinde yer alan araç sorgulama ile ulaşacağınız bilgiler şu şekilde;

Bu hizmet ile, bir araca ait plaka numarasını girerek, araç hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca trafik cezanızı da buradan sorgulayabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama

Sürücü belgesi ceza puanı sorgulama 

E-devlet ile yapabileceğiniz bir diğer işlem de sürücü belgesi ceza puanı sorgulama. Tıpkı plaka ile trafik cezası sorgulama ve araç sorgulama gibi bu işlem için de e-devlet'e giriş yapmış olmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sürücü belgesi numarasını girerek ceza puanını sorgulayabilirsiniz.

Bu hizmet ile sorgulamak istediğiniz sürücü belgesi numarasını girerek, sürücü hakkında sistemde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sürücü belgesi iptal bilgisi sorgulama

Plaka ile trafik cezası ve araç bilgisi sorgulama ve sürücü belgesi ceza puanı sorgulama işlemlerinde olduğu gibi e-devlet'e giriş yaptıktan sonra yapabileceğiniz bir diğer işlem de sürücü belgesi iptal durumu sorgulama. Sürücü belgesi numarası girdikten sonra sürücü belgesinini iptal edilip edilmediğini öğrenebilirsiniz.

Bu hizmet ile sorgulamak istediğiniz sürücü belgesi numarasını girerek, belgenin iptaline ilişkin bilgiye erişebilirsiniz.

Eğer e-devlet şifrenizi bilmiyor iseniz; e-devlet şifresi nasıl alınır? haberimizden öğrenebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı