Erdoğan: Amerika'nın keşfi iddiası benim değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' sözlerini eleştirenlere kaynak vererek cevap verdi.

Erdoğan: Amerika'nın keşfi iddiası benim değil
Erdoğan: Amerika'nın keşfi iddiası benim değil
GİRİŞ 18.11.2014 12:58 GÜNCELLEME 18.11.2014 15:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Amerika kıtasına Kolomb’dan önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Yeni iddia değil. Bu şu anda Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin eserinde yer alır. Birçok eserde de vardır. Bu konuda yazan, konuşan bilim erbabından aldığım düşünce ile sözleri ifade ettim." dedi.

Erdoğan, "Amerika'ya Colomb'dan önce müslümanların gittiği yeni bir iddia değil. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda bilim adamı bunu iddia ediyor. Bir takım köşe yazarları ve gençler buna inanamadılar alay ettiler çünkü öz güvenleri yok. Müslümanların bunu yapamayacağına inanıyorlardı. Bilimin tarihi tarafsız yazılsa Doğu'nun katkısı ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    1) Adamın biri zamanında Küba'da bir dağı anlatırken, Dağın üstü öyle bir şekilli ki caminin kubbesine benziyor demiş. 2) Hadi diyelim ki Müslümanlar keşfetti. eee Müslümanlar nerde ? Hıristiyanlaştılar mı orda 3) Hadi onu da geçelim. Elimizi vijdanımıza koyalım bilim diyince sanat diyince insan hakları diyince akla kim geliyor hıristiyanlar. Elektrikten tutun bilgisayarın çipine kadar, Arapların petrolüne kadar hemen hemen herşeyi Hıristiyanlar bulmuşken, kalkıp ne diye şunu Müslümanlar buldu diye Müslümanlığı ezik duruma koyuyorsun. 4) Madem Müslümanlığı yüceltmek istiyorsun deki biz Yaradılanı severiz Yaradan dan ötürü olayı bitir. Çünkü herşey doğru olsa bile Müslümanlıkla hava atılmaz.
    Cevapla
  • mehmet fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki İrlandalılar her zaman ateş püskürüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi