Gülen, Erdoğan'dan 7 yıl önce söylemiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ABD'yi Müslümanlar keşfetti' açıklaması polemiği sürüyor.

Gülen, Erdoğan'dan 7 yıl önce söylemiş
Gülen, Erdoğan'dan 7 yıl önce söylemiş
GİRİŞ 22.11.2014 08:28 GÜNCELLEME 22.11.2014 08:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Erdoğan’ın “Amerika kıtasını Kolomb’tan önce Müslümanlar keşfetti”  bilginin 7 yıl önce Fethullah Gülen tarafından 8 yıl önce Zaman yazarı Mustafa Armağan tarafından gündeme getirildiği ortaya çıktı.

GÜLEN: "AMERİKA'YI MÜSLÜMANLARIN KEŞFETTİĞİ KABUL EDİLEN BİR GERÇEKTİR"

Gülen'in sitesinde "İnsanların Amerika'ya geçmesi nasıl olmuştur" başlıklı makalede aynen şu cümlelere yer veriliyor:

"Son olarak şunu da söyleyebiliriz. Eğer dünya karalarını bugünkü durumuyla kabul edecek olursak bu yine zor olmayacaktır. Çünkü, Bering Boğazı bazen buzlarla kaplandığında, bugün dahi Rusya'dan Amerika'ya geçmek mümkündür. Hem, böyle bir mesafe en iptidaî sallarla bile geçilebilir. Nitekim, modern gemilerin olmadığı bir devrede, Kristof Kolomb'dan evvel Müslüman seyyahların, hem atlarını da beraberlerinde yükledikleri gemilerle Amerika'ya geçip orayı keşfettikleri, bugünün araştırmacılarının büyük bir çoğunlukla kabul ettikleri açık bir gerçektir. Demek oluyor ki Amerika'ya gidip bugünkü nesle menşe olan insanların oraya geçmesi için harikulâde bir hâdiseye gerek yoktur. Olan olduğuyla gayet makuldür..." 

YORUMLAR 37
  • AHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    kanal 7 de bır degısıklık var. ne olduda hocaefendıyı destekleyen bır yazıyı mansatlerınıze tasıdınız. ınsallah muslumanlar arasındakı bu catısmalar bır an once bıter. darısı cumhurbaskanımızın basına
    Cevapla
  • Yuccel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Amerikayı ben buldum. Ancak ben yine bilirim ki, bulmak önemli değil. sahip olabildim mi? Hayır. Alpaslan'da bu toprakları bize vatan olarak bıraktı, yaklaşık yüz yıldır sahip olamıyoruz. Ne yani müslümanlar veya Türkler buldu diye madalya mı bekliyoruz. Kendi ülkemizi iyi yönetmişiz de Amerikayı da mı yönetmeye talibiz?
    Cevapla
  • aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    geçin bu hikayeleri siz şimdi ne yapıyorsunuz onu anlatın ecdad yapmış etmiş tamam siz ne yapıp ediyorsunuz onu deyiverin. siz neyi keşfedip neyi icat ettiniz onu gündeme oturtun. memlekette mesele kalmadı orayı kim keşfetti. biri akşam eve götüreceğimiz ekmeği alacak parayı nerede keşfedeceğimizi söylesin. bin odalı sarayın duvarları arasında gizlenmiş olabilir mi acaba.
    Cevapla
  • Real Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Acsin bir dava, maddi tazminatta bulunsun. Bunu kesin kazanir ama:)
    Cevapla
  • hmmm 7 yyıl sonra siz 9 yıl önce Şikayet Et
    bbunlar doğru söylüyorlarmış deersniz...biliirim siziç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi