AA haberinin izinsiz kullanımına hapis cezası

Anadolu Ajansının haberini kaynak göstermeden izinsiz kullanan 2 internet sitesinin yöneticisine 1'er yıl hapis cezası verildi

AA haberinin izinsiz kullanımına hapis cezası
AA haberinin izinsiz kullanımına hapis cezası
GİRİŞ 11.12.2014 16:35 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:35

Anadolu Ajansının (AA) haberlerini kaynak göstermeden izinsiz kullanan iki internet sitesinin yöneticisine, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan 1'er yıl hapis cezası verildi.

AA'nın suç duyurusu üzerine "www.dadastv.com" site sahibi ve genel yayın yönetmeni S.Ş'nin yargılandığı dava, Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesince karara bağlandı.

Cumhuriyet Savcısı Can Bayır, esas hakkındaki görüşünde, sanık Ş'nin AA'nın haberlerini izin almadan yayınladığını ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği kanaatine varıldığı için müsnet suçtan cezalandırılmasını istedi.

Sanığın söz konusu suçtan 1 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren Hakim Mahmut Arslan, takdiri indirim uygulayarak, cezayı 10 aya indirdi.

Arslan, suç tarihi itibariyle sabıkası olmayan sanığa verilen hapis cezasında hükmün açıklamasını geri bıraktı.

Ayrıca diğer bir davada ise Cumhuriyet Savcısı Bayır, "www.gazeteguncel.com" internet sitesi koordinatörü R.K'nın da bazı haberleri AA'nın izni olmadan yayınlandığını ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği kanaatine varıldığı için müsnet suçtan cezalandırılmasını talep etti.

R.K'nın söz konusu suçtan 1 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren Hakim Arslan, yine takdiri indirim uygulayarak, cezayı 10 aya indirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Madleen, Gazze yolunda! İsrail'den gemiye müdahale, Türk isimden açıklama
Aldığı kurbanlık ayıplı çıkanlar dikkat! İşte manevi tazminat hakkı