Ekrem Dumanlı neden gözaltına alındı?

Paralel yapı operasyonu kapsamında Ekrem Dumanlı için gözaltı kararı alındı. Peki Ekrem Dumanlı kimdir?

Ekrem Dumanlı neden gözaltına alındı?
Ekrem Dumanlı neden gözaltına alındı?
GİRİŞ 14.12.2014 15:16 GÜNCELLEME 14.12.2014 15:16

Sabah erken saatlerde başlayan cemaat / paralel yapı operasyonu kapsamında göz altılar sürüyor. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için de göz altı kararı çıktığı öğrenildi.

EKREM DUMANLI KİMDİR?

1964 Yozgat doğumlu Ekrem Dumanlı Lise 1′e kadar Yozgat’ta kalıp Lise 2 ve 3′ü Ankara‘da okumuştur. Ekrem Dumanlı, 16 yaşına girdiği yıl 12 Eylül’ün ertesi günü tutuklanmış, yargılanana kadar 1 yıl cezaevinde yatmıştır. Yargılanmasının ardından tahliye edilen, sonrasında da beraat eden Ekrem Dumanlı, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur.

Ekrem Dumanlı 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Kültür Sanat Servisi Editörlüğü ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında medya üzerinde çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitmiştir.

Ekrem Dumanlı Boston’da Emerson College’ta yüksek lisansını tamamlamasının ardından Ağustos 2001′de Türkiye’ye dönerek halen sürdürmekte olduğu Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Yayımlanmış birçok eseri bulunan Dumanlı’nın “Son Duruşma” adlı tiyatro eseri halen İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenmektedir.

Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve WAN (World Association of Newspapers) üyesi olan Ekrem Dumanlı, ayrıca BJK kongre üyesidir.  Ekrem Dumanlı, İngilizce bilmektedir. Evli, iki kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

İşte operasyonun yapıldığı şehirler

Emniyet ekipleri İstanbul'da ve bazı illerde gözaltı operasyonu başlattı. 

İstanbul'da ve bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı'operasyonu kapsamında, emniyet güçleri bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. 

Operasyonun Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van Erzurum ve Ankara'da başlatıldığı belirtildi. 

Samanyolu Grubu başkanı gözaltında

Bu sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı da gözaltına alındı.

Emniyet mensuplarının paralel yapıya yönelik bu sabah saatlerinde 3 ilde eş zamanlı olarak başlattığı operasyon kapsamında Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı belirtildi.

Hidayet Karaca şu sıralar avukatı ile birlikte emniyette bulunuyor.

Alınan bilgilere göre Samanyolu Grubundan 15 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

Operasyondaki en önemli ayrıntı

Son operasyonda 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişiler hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'' iddia edilen şüphelilerin gözaltına alınmasına karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şu anda 8 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. ''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!