Paralel Yapı Operasyonu son durum, en son haberler

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 6'sı sağlık kontrolünden geçirildi.

Paralel Yapı Operasyonu son durum, en son haberler
Paralel Yapı Operasyonu son durum, en son haberler
GİRİŞ 15.12.2014 11:05 GÜNCELLEME 15.12.2014 11:05

Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı olan 32 kişiden 8'i gözaltına alındı. İşte Paralel yapı operasyonu haberleri ve son dakika haberleri

Aralarında "Tek Türkiye" dizisi senaristi Ali Kara ile aynı dizinin yapımcısı Salih Asan'ın da bulunduğu 6 şüpheli, Çevik Kuvvet minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.


Şüpheliler tek tek minibüsten indirilerek adli tabiplikte muayene edildi.

Yaklaşık yarım saat hastanede kalan şüpheliler, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geri götürüldü.




















 

İŞTE PARALEL YAPI OPERASYONUYLA İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ

Paralel yapı operasyonunda 3 isim serbest

Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 3'ü, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 27 kişinin işlemleri sürüyor.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

SERBEST BIRAKILAN 3 İSİM

İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, serbest bırakıldı.
Gözaltındaki 24 kişinin ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SARRAFOĞLU SAĞLIK KOTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan gazeteci yazar Fahri Sarrafoğlu, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.
Sivil polislerin refakat ettiği Sarrafoğlu, kontrolün ardından polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

EMNiYET ÖNÜNDE BEKLEYEN GURUP DAĞILDI

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınanlara destek için emniyetin önünde bekleyen yakınları ile bir grup, zaman zaman slogan attı.

Ellerinde Türk bayrağı ve Zaman gazetesi bulunan gruptan bazı kişilerin Kuran okuduğu ve dua ettiği görüldü. Vatan Caddesi'nden geçen bazı araçların sürücüleri de korna çalarak gruptakilere destek verdi. Polisin güvenlik önlemi aldığı emniyet önünde İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Operasyondaki en önemli ayrıntı

Son operasyonda 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişiler hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'' iddia edilen şüphelilerin gözaltına alınmasına karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şu anda 8 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

TAHŞİYECİLER OPERASYONU NEYDİ?

El Kaide’ye yakın olduğu iddia edilen ‘Tahşiye Örgütü’ne yönelik 22 Ocak 2010’daki operasyonda Mehmet Doğan ile birlikte 122 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere birçok ilde yapılan operasyonda adı geçen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından teknik takibe alındığı belirtilmişti. “Tahşiye Örgütü” ismi ise Samanyolu TV’de yayımlanan “Karanlık Kurul” isimli dizide yer almıştı. Sanıklar bir süre tutukla kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

HÜSEYİN GÜLERCE DE GÖZALTINA ALINACAKLAR LİSTESİNDE

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hadi Salihoğlu imzasıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada gözaltına alınacakların isimleri de yazıldı.

İşte o isimler: 

Hidayet Karaca
Ekrem Dumanlı
Fahri Sarrafoğlu
Hüseyin Gülerce
Ahmet Şahin
Nuh Günültaş
Naci Çelik Berksoy
Ali Samim Noyan
Ali Kara
Elif Yılmaz
Radiye (Ebru) Şenvardar
Hikmet Tombulca
Salih Asan
Makbule Çam (Elamdağ)
Engin Koç
Tufan Ergüder
Mutlu Ekizoğlu
Ertan Erçıktı
Mustafa Kılıçarslan
Ferdi Taşkaya
Ayhan Akça
Mehmet Ali Doğan
Ali Cihan
Mustafa Uyanık
Halit Akbulut
Çetin Öztürk
Rıfat Aslan
Erdem Kısa
Mustafa Altunbulak
Yakup Ergün
Recep Güleç

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guardiola gönülleri fethetti! Dünya katil İsrail'e olan tepkisini konuşuyor
Başıboş köpekleri toplatan muhtara baskın! ‘Paris’te mi büyüdün?’