Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı: 12 Ölü

Paris'te haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya silahlı saldırıda bulunuldu. Charlie Hebdo saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti.

Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı: 12 Ölü
Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı: 12 Ölü
GİRİŞ 07.01.2015 17:54 GÜNCELLEME 07.01.2015 17:55

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun binasına silahlı saldırı düzenlendi. Haftalık yayınlanan karikatür dergisi 'Charlie Hebdo' binasına düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

3 KİŞİ KAÇTI

Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi araçla kaçarken, bir kişi de çatışmada yaralandı.

HZ MUHAMMED'İN KARİKATÜRLERİNİ YAYINLAYAN DERGİ

Charlie Hebdo dergisi Hz Muhammed'in karikatürlerini yayınlamış, hayatını çizgi roman haline getirmişti.. Dergi bu sebeple büyük tepki toplamıştı.

KABİNE ACİL TOPLANDI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise kabineyi acil toplantıya çağırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bir mizah dergisine yapılan saldırıda 11 kişi öldü 5 kişi yaralandı. Saldırının, "Charlie Hebdo" isimli mizah dergisine yapıldığı belirtildi. Dergi, 2012 yılında, Hz. Muhammed ile ilgili yayınladığı kariketürleriyle tepki toplamıştı. 

HOLLANDE: FRANSA ŞOKE OLMUŞ DURUMDA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olay yerinde açıklama yaptı.
Bu bir terör saldırısıdır diyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande şu açıklamalarda bulundu: ''Fransa bu olayla şoke olmuş durumda.

BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR

Bu bir terör saldırısıdır. Bu ifade özgürlüğüne saldırıdır. Her noktada güvenlik önlemleri alacağız. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz.Kimse Fransa'da bu şekilde davranamaz''.

CAMERON'DAN KINAMA

İngiltere Başbakanı David Cameron da saldırıyı "korkunç" olarak niteledi. Cameron, "Terörle mücadelede Fransız halkının yanındayız" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Tek kişilik uçan araç 'Hexa', Tokyo'da gösteri uçuşu yaptı
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!