Cumhuriyet Gazetesi en son haberleri Charlie Hebdo

Cumhuriyet gazetesi dünyayı ayağa kaldıran Charlie Hebdo karikatürlerini yayınladı. Cumhuriyet Gazetesi son dakika gelişmeleri bu sayfada

Cumhuriyet Gazetesi en son haberleri Charlie Hebdo
Cumhuriyet Gazetesi en son haberleri Charlie Hebdo
GİRİŞ 14.01.2015 11:01 GÜNCELLEME 14.01.2015 11:01

Önceki hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Hz .Muhammed (SAV) karikatürleri çizen ve İslam dinini küçük düşürücü ifadeler kullanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı sonrası Charlie Hebdo, 3 milyon basıp yayınladığı sayısında ise yine peygamberimize ait olduğu iddia edilen çizimi kapak yapıp tüm dünyaya dağıttı.

PROVOKASYONA İMZASINI ATTI

İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan çizimi ise bugün Cumhuriyet'in iki yazarı köşesinde yayınlayarak büyük bir provokasyona imza attılar.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer, dün sosyal medya hesabından, gazete olarak bu karikatürleri yayınlamayacaklarını ancak iki yazarı, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya söz konusu çizimleri köşelerinde yayınlacaklarını duyurmuştu.

Ve Cumhriyet gazetesi büyük bir provokasyona imza atarark, dünya Müslümanlarının büyük tepkisini çeken çizimleri bugünkü baskısında iki yazarın da köşesinde yayınladı.



HEM İÇTE HEM DIŞTA PROVOKASYON

Cumhuriyet yazarlarının bugün yayınladığı kapak fotoğrafını dün muhalif Sözcü ve Yurt gazeteleri de yayınladı.

Yurt gazetesi derginin skandal kapağını aynen sitesinde yayınlarken, Sözcü'nün internet sitesinde ise derginin son sayısındaki çizimler yer aldı. Sözcü daha sonra gelen tepkiler sonrası çizimleri mozaikledi..

Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun özel sayısından seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, polisin kamyonları durdurduğunu ve kapaktaki karikatürün seçkide yer almadığının tespiti üzerine dağıtıma izin verildiğini bildirdi. Polis gazetenin İstanbul'daki binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Saat 24.00 sıralarında 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı.

"DAYANIŞMAMIZI GÖSTERDİK"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ise Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz."

GAZETEDEN BÜYÜK PROVOKASYON (İlgili fotoğrafı okumak için fotoğrafa tıklayın >>>)

"Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik."

GAZETE BİNASINA PANKART

Bu arada Ankara'da, kimliği belirsiz 15 kişilik bir grup, Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçe duvarına, ‘Charlie provokasyona devam ediyor' ve 'Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın'' yazılı iki pankart bıraktı. Pankartların fotoğrafını da çeken grup, güvenlik görevlisinin olan biteni anlamak için dışarı çıkması üzerine olay yerinden ayrıldı.  Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Güvenlik Şube ve asayiş ekipleri sevk edildi.

Pankartların fotoğrafını çeken ekipler olay yerinde bir süre incelemede bulundu. Ekipler ayrıca güvenlik görevlisinin ifadesine başvurdu.  Gazetenin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan ekipler şahısların tespiti için araştırma başlattı.

Cumhuriyet gazetesine tepki

MTTB üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlaması üzerine basın açıklaması yaptı.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

Grup, gece yarısından sonra Cumhuriyet gazetesinin Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan bürosu önüne ellerinde "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın" yazılı dövizlerle geldi.

MTTB İl Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesi'nin de dergiden bazı karikatürleri yayınladığını dile getiren Erdoğan, "Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Müslüman ülkelerin liderlerine ve basın kuruluşlarına, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada