Ülkü Ocağında iç hesaplaşma: 1 ölü

Erzurum Ülkü Ocakları Başkanlığı devir teslim törenlerinde silahlı çatışma çıktı. Erhan Peker kafasından aldığı kurşunla hayatını kaybetti. Görevi devralan başkan ise...

Ülkü Ocağında iç hesaplaşma: 1 ölü
Ülkü Ocağında iç hesaplaşma: 1 ölü
GİRİŞ 05.01.2006 00:59 GÜNCELLEME 05.01.2006 00:59

Erzurum Ülkü Ocakları Başkanlığı devir teslim töreninde silahlı çatışma çıktı. Ülkü Ocakları eski Başkanı Zekai Kaya'dan görevi devralan yeni başkan taraftarları arasında çıkan çatışmada Erkan Peker kafasına isabet eden kurşunla yaralandı. Peker kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yeni başkan olarak atandığı açıklanan Adem Dumlu ise bıçakla yaralandı.

Kurşunlama olayı şöyle gerçekleşti: Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nca Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Zekai Kaya, geçen hafta içerisinde genel merkez tarafından görevinden alındı. Kaya'nın yerine Adem Dumlu atandı. Ancak Dumlu, baskılar üzerine görevi 2'inci başkan olarak görev yapan Siyami Uçar'a devretti.

Ülkü Ocakları Erzurum Dergi Temsilciliği'nde gerçekleştirilen tören sonrasında bir gurup ülkücü ellerindeki silah ve bıçaklarla ocak binasını bastı. Çevreye rastgele açılan ateş sonucu Erkan Peker (34) kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Aynı olayda Ömer Sak, Siyami Uçar (35) ile Adem Dumlu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar olay yerine giden polis ekiplerince Aziziye ve Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Ağır yaralılardan Peker, Aziziye Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar Sak, Dumlu ve Uçar'ın ise çeşitli yerlerinden kurşun ve bıçak yarası bulunduğu ifade edilerek hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

Ölen gencin yakınlarıyla, heyecanlı grubu sakinleştirmek ve hastaneden dışarı çıkarmak isteyen polis arasında kısa süren bir arbede yaşandı. Aziziye Araştırma Hastanesi önüne Emniyet Müdürü Tahsin Demir ve Ülkü Ocakları eski Başkanı Zekai Kaya da gelerek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Emniyet Müdürü Demir, olayla ilgili olarak tahkikatın sürdürüldüğünü ve zanlıların aranmasına başlandığını bildirdi.


Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nın bu olayla ilgili basın açıklaması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...