Bakan Yıldız'dan kesintilerle ilgili jet açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir çok ilde meydana gelen enerji kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 31.03.2015 12:02 GÜNCELLEME 31.03.2015 14:39
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintileri ile ilgili şebeke diye adlandırılan sistemde çökme meydana geldiğini belirterek, yaşanan kesintilerin kaynağının operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu araştırdıklarını söyledi.

SEVMEDİĞİMİZ BİR OLAY!

Elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay.'' diyen Bakan Yıldız, ''Şu anda Ankara'da Sincan'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı.'' dedi.



KRİZ MERKEZİNDEN TAKİP EDİLİYOR

Ankara Gölbaşı'nda bir kriz merkezi olduğunu ve tüm gelişmelerin buradan an be an takip edildiğini de söyleyen Yıldız, ''Bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çok uzun sürmeden bunu gerçekleştirmemiz ve bundan kurtulmamız lazım.'' diye konuştu.

ENERJİ YETERSİZLİĞİ YOK!

''En önemli noktalardan bir tanesinin kesintinin olduğu saat 10:36 itibariyle arızın fazla, talebin ise az olduğu zamanlardan bir tanesi.'' olduğunu söyleyen Yıldız, bu yüzden enerji yetersizliği diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ''Terör saldırısı ihtimali'' ile ilgili ''Şu an tam olarak net bir şey söyleyemem'' diyen Bakan Yıldız, operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu takip ettiklerini belirtti.

BİR ÇOK SEBEBİ OLABİLİR

Bakan Yıldız konuşmasının sonunda, ''Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım ve net bir açıklama yapmaktan kaçınmalıyım.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 86
  • d.m 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün türkiyeye elektrik verildi diyorsun ama .bu saat itibarı ile merterde yarım saatte bir elektrik kesiliyor .iski istanbulun birçok yerinde enerji kesintisi sebebi ile hala su veremiyor.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ne kötülükler olsa, 27 mayısı Ankara kızılayda birebir yaşamış biri olarak aklıma hemen CHP geliyor
    Cevapla
  • Hizli 9 yıl önce Şikayet Et
    TEIAS sirf sartnamelere evet evet diyorlar diye dunyada ismi duyulmadik ureticilerden ekipman alimi yapmaya devam ettikce bunlardan daha cok duyariz.
    Cevapla
  • yuh be 9 yıl önce Şikayet Et
    yine parelelciler dolmuş buraya..Bi basın gidin..bıktık sizden...Bakanımızın sonuna kadar yanındayız...
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    kelime hazneniz tek kelimeden oluşuyor galiba , Parelel !!!! artık bu masalı yemiyor millet ...
    Cevapla
  • Ramiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu elektrik kesintileri bahanesiyle NÜKLEER santraller için zemin hazırlanmış oldu. Suriyeye saldırmak için gerekirse türbeyi bombalarız suriye yaptı gibi gösteririz deyip savaşa bahane açanlarlar her şey beklenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler