Kızıltaş: Başörtü yasağının en büyük destekçisiydi

CHP'nin seçim reklamında başörtülülere ikinci sınıf vatandaş muamelesini değerlendiren gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş, şu hatırlatmayı yaptı:

GİRİŞ 15.04.2015 13:04 GÜNCELLEME 15.04.2015 13:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP'nin seçim reklamında başörtülü kadınlara yaptığı ayrımcı tutumu akıllara 28 şubat sürecinde yaşananları getirdi.

Gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş o günlerde yaşanan çarpıcı bir hatırasını anlattı. Başörtüsü yasağının en büyük destekçisinin CHP olduğunu belirten Kızıltaş, isim vermeden dönemin Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"İLAHİYAT FAKÜLTESİNE BİLE GİRİLEMİYORDU"

90’lı yıllarda başörtüsü yasağı ufaktan başlayıp, 28 Şubat sonrası bütün üniversitelerde bu yayıldığında Marmara İlahiyat Fakültesi'nin kapısına bir kağıt asılmıştı. ‘Fakültemize başörtüsü ile girmek kanunlara göre yasaktır.’ Kuru bir yazı, imza yok, mühür yok.  Bu yazıya istinaden İlahiyat Fakültesine başörtülü hanımlar alınmıyordu.

"DÖNEMİN DEKANI ASKERDEN TALİMAT ALMIŞ"

Daha sonra biliyorsunuz meşhur profesörlerimizden birisi kızlarımızı başörtüsüz o okullara girmeye ikna edeceği sözüyle dekan oldu. O dekana bir TV programında karşılaştığımızda sordum ‘Nasıl gidiyor rehabilitasyon?’  Cevap şu oldu ‘ Haftada en az bir kere komutana gidiyorum, kızları başörtüsü ile okula almak için kendisinden ricada bulunuyorum.’dedi. ‘Komutan, okul, rica, başörtüsü… Ne iş?’diyince  ‘Öyle oluyor bu işler, ikna edemiyorum. Şu anda kızları arka kapıdan başörtüsüyle okula almaya başladım.’dedi.

"CHP BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI DESTEKLEDİ"

İlahiyat Fakültesi Dekanı, Marmara Üniversitesi Rektörü’ne değil, YÖK Başkanı’na değil. İstanbul 1. Ordu Komutanı’na gidip kızları başörtüsüyle okula almak konusunda onu ikna etmeye çalışıyor. Böyle bir dönem yaşadık.  O dönemde bunun en büyük destekçisi Cumhuriyet Halk Partisi’ydi.

Gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş, A Haber’de Salih Nayman’ın moderatörlüğünde yayınlanan Memleket Meselesi programına katıldı.

YORUMLAR 13
  • cahidi 9 yıl önce Şikayet Et
    bu bıkkınlık verici aşırı tavırlara tepkiler tekerrüre dönüşecektir, siyasal islamın ihvanın sonunu kendiniz getirdiniz
    Cevapla
  • Kenan BAYEZİT 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet çok iyi biliyor zulüm dolu günleri ha eskiye dönermi bilmem ama bunlar fırsatı bulurlarsa yine dönebilir önce ele geçirsinler ekonomiyi batırırlar ardından milleti meşgul etmek için terörü hortlatırlar sonra kendi kadrolarını yerleştşrip müslüman cadı avına başlarlar hatırlatırım
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsüyle nefesiniz kesilsinde geberin inşâAllah. Utanmıyorlar da seçim malzemesi olarak kullanmaya. Bırakın yeter artık başörtüsü üzerinden oy devşirmeyi Allahın cezaları.
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah ve bi iznillahiteala MÜSLÜMAN'ım ama sen dinden çıkmaya adaysın. Çünkü beni tanımadan Müslüman olamamakla suçladın. Ben İlahiyat mezunuyum kardeş. Seni inandırmaya da ihtiyacım yok ister inan ister inanma çok da umrumdaydı. Ama benim günahlarımdan üzerine yük aldığın için Allah razı olsun. Başörtüsünü kullanarak kim oy toplarsa Allah seçimi kazandırması inşâAllah. Başörtüsü siyasi malzeme değildir. Allah'ın emrini kendi çıkarlarınıza alet olarak kullanmayın. Utanmadan birde cevap yazıyorsun. Haşhaşı fazla aldın herhalde.
    Cevapla
  • halit ülker 9 yıl önce Şikayet Et
    dürüst isen hangi dindensin mülüman olmadığın kesi bir dille ikrar ettide........
    Cevapla
  • ""parelelcik"cik"cik"ler 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelcilerin hocası..... Şimdi'de "deşifre olmayın diye yüksek makamlarda'ki abilerine talimat vermiş....... Her gitdiğiniz önemli yerlerde...**su gibi içki için demiş** Eeeeeeeyyy....paralelcik"cik"cik"ler....
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerim chp zihniyeti kirli zihniyettir.bunlar zamanında camilerimizi kapattılar inançlı bizleri aşağılamak için önümüzü kapatmak için her türlü kötülüğü yaptılar.nedeni ise islam düşmanlığıdır kim bunlara destek verirse ahirette hesabını verecek.
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin yüzünden destek vereceğim. Sanamı kaldı ahirette hesap sorulacağını söylemek. Sen kimsin. Yetkin ne? Evliyamısın. Allamemisin. Yeter artık bırakın din üzerinden oy toplamayı. Bırakında insanlar özgür iradeleri ile oy versinler. Yettiniz artık be yettiniz. yeter be yeteeeeeeeeeer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek