Beyaz Saray’dan 'Suruç' açıklaması

Beyaz Saray, Suruç’daki terör saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.

Beyaz Saray’dan 'Suruç' açıklaması
Beyaz Saray’dan 'Suruç' açıklaması
GİRİŞ 20.07.2015 21:40 GÜNCELLEME 20.07.2015 21:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin soruya verdiği yanıtta, "ABD, Türkiye'nin güneyinde düzenlenen alçak terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dileyen Earnest, "Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve terör tehdidine karşı ortak savaşımızdaki kararlılığımızı tekrarlıyorum" diye konuştu.

Earnest, "sınırın Suriye tarafında insani yardımlara katılmak isteyen kişilere" yönelik bu eylemi kınadıklarının altını çizdi.

Bir soru üzerine, terör örgütü DAEŞ gibi grupların bölgenin istikrarsızlaştırılmasındaki etkisinin farkında olduklarını kaydeden Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın örgütün bölge istikrarına dönük eylemleri nedeniyle de onların zayıflatılıp en nihayetinde yok edilmesi için çok uluslu bir mücadele koalisyonunun kurulmasına öncülük ettiğini hatırlattı.
 

YORUMLAR 7
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    Baş aktörler ABD İsrail İngiltere Fransa Almanya Rusya cin dünyanın baş belasıdırlar taseronları Türkiye de PKK HDP dir
    Cevapla
  • karadayı 8 yıl önce Şikayet Et
    abd Allah bellanı versin
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ABD İngiltere siz şimdi terörü kınamayı bırakın siz hiç bir türkiye vatandaşı kandıramazsınız terörün finasmanı yapan sizlersiniz en çok terörü destekliyen de siz siniz belki başka ülkeleri kandırabilirsiniz türkleri asla
    Cevapla
  • ne dedin 8 yıl önce Şikayet Et
    Utanmazlar bide kinamislar tüm terörün arkasında tüm akan kanda elinizi n olduğunu bilmeyen mi var gaza getirdiği kürt halkı da gerçeği bir gün gorecek
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Vampir ABd hem insanların kanını emiyor olayı yapıyor ve yaptırıyor.Hemde olayı kinıyor. Ne kadar da yuzsuzler.bari biraz ortada gorunmeyin.bu irak Suriye Türkiye deki vahşetlerin tek sorumlusu israil ve abd dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
280 üst düzey ismi dinlemişler: Devlet içindeki gizli yapılanma! Deşifre oldular
Vergi kaçağına sıkı takip: 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme