Suruç saldırısı ile ilgili kafa karıştıran 12 soru

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan bazı soru işaretleri kafaları karıştırıyor...

Suruç saldırısı ile ilgili kafa karıştıran 12 soru
Suruç saldırısı ile ilgili kafa karıştıran 12 soru
GİRİŞ 22.07.2015 09:26 GÜNCELLEME 22.07.2015 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstihbari raporlara göre Suruç saldırısıyla birlikte PYD Kobani (Ayn El Arap) kırsalındaki Arap, Türkmen ve PYD'ye muhalefet eden Kürt köylerinde bulunan insanlara Suruç olayını gerekçe göstererek bölgeyi terk etmeleri için 24 saat verdi. Terk etmemeleri halinde toplu infaza girişeceklerini açıkladılar.

İstihbarat raporlarına göre, Telabyad'a saldıran da DAEŞ değil bizzat PKK'nın kendisiydi. 30 Haziran 2015 tarihinde Telabyad'ın Munbatih ve Atik köylerine gerçekleştirilen etnik temizlik operasyonunu DAEŞ kıyafetine bürünen PKK/PYD'nin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Emniyet'in yaptığı parmak izi ve DNA incelemelerinde, Suruç saldırısını düzenleyen kişinin 1995 Adıyaman doğumlu Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu ortaya çıktı. Alagöz'ün 10 aydır kayıp olduğu ve kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. Ağabeyi Yunus Alagöz de 6 aydır kayıp. Polis dün Alagöz'ün Adıyaman'daki evine baskın düzenledi, ifadesi alınan anne aylardır çocuklarından haber alamadığını söyledi.

ORTAK NOKTA ÇAY OCAĞI

Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, abisi Yunus ile birlikte Adıyaman'da 'İslam Çay Ocağı' adlı kafede çalıştığı iddia edildi. Diyarbakır bombacısı Orhan Gönder'in de Suriye'ye gitmeden önce çay ocağının müdavimi olduğu ortaya çıktı. Çay ocağı, çocukları DAEŞ'e katılan ailelerin şikayetiyle geçen yıl ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılınca Alagöz'le ağabeyi, DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gitti.

Bu sorular cevap bekliyor...

Saldırının ardından provokatif eylemdeki karanlık noktalar ortaya çıktı. Kobani'ye imar faaliyeti için gideceklerini haftalar öncesinde ilan eden SGDF'lileri, HDP'li milletvekilleri ile saldırıdan 1 gün önce Suruç'ta bulunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın neden yalnız bıraktığı merak ediliyor. 20 Temmuz'da Suruç'ta, Kobani'nin YPG'nin eline geçişinin 3. yıl dönümü kutlamalarına katılan Yüksekdağ, bir dönem SGDF'nin bağlı oduğu ESP'nin genel başkanlığını yapmıştı. Çok sayıda üyesini YPG saflarında Kobani'de savaşan ESP'nin suruç'ta yalnız bırakılması kafaları karıştırdı.

Bir diğer esrarengiz husus ise güvenlik kameraları konusunda yaşandı. HDP'li Suruç Belediyesi'ne ait kültür merkezinin güvenlik kameralarının o gün çalışmadığı öğrenildi.

Üst araması yaptırmadılar

Ülkenin huzur ve barışını hedef alan saldırı öncesi SGDF'lilerin polisin üst aramasına karşı çıkması da dikkat çeken bir başka nokta. SGDF'lilerin polise, "Bizi arayamazsınız, ısrar ederseniz insanları tahrik etmiş olursunuz. HDP ile güvenliği sağlarız" diyerek üst aramasına müsaade etmediği kaydedildi.

KAFA KARIŞTIRAN SORULAR

1- PYD, gençlere Kobani'ye geçme izni vermedi, HDP kültür merkezinin olduğu alana çadır kurmak talebini reddetti. Neden?

2- Türkiye DAEŞ'le mücadeleye hız vermiş ve güvenli bölge için diplomasi yürütürken, bu saldırı kime yaradı?

3- Patlamayla Adıyaman'da bir askerin şehit olduğu saldırının aynı anda olması kirli bir planın parçası mı?

4-Cemil Bayık'ın silahlanma çağrısından sonrası saldırı tesadüf mü?

5-Suruç ve Diyarbakır'daki patlamaların failleri arasında irtibat var mı?

6.SGDF'lilerin polise "Bizi aramayın, kalabalık tahrik olmasın. HDP ile güvenliği sağlarız" dediği doğru mu?

7. Böyle ise HDP'liler alana giren herkesi aradı mı? Aradıysa kimsenin tanımadığı canlı bomba alana nasıl girdi?

8. Sakallı gördükleri her kişiye saldıran HDP'liler, ‘kara çarşaflı' olduğunu iddia ettikleri eylemciden neden şüphelenmedi?

9. En ufak bir eylemi dâhi kaçırmayan ve o günkü basın açıklamasına katılacakları belirtilen HDP'li vekiller neden orada yoktu?

10. 1 gün önce Suruç'ta bulunan Yüksekdağ, eski partisi ESP'nin yapılanması SGDF'nin basın toplantısına neden katılmadı?

11. HDP'li Suruç Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'nde eylem alanını gören kameralar o gün neden kayıt yapmıyordu?

12. Suruç, HDP'nin en korunaklı gördüğü yerlerden birisi iken, DAEŞ teröristi orada nasıl fark edilmedi? (Star-Akşam)

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • HALİL 8 yıl önce Şikayet Et
    VE 13. Patlamadan 1 dakika,48 saniye sonra ellerinde pankartla protesto yapan göstericiler,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 kritik maç sona erdi!
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!