Kaçırılan polisin eşi: Eşimi çeke çeke götürdüler

Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nu terör örgütü PKK'nın kaçırdığı polis Sedat Yabalak'ın eşi, eşinin kaçırıldığı dehşet anlarını anlattı.

Kaçırılan polisin eşi: Eşimi çeke çeke götürdüler
Kaçırılan polisin eşi: Eşimi çeke çeke götürdüler
GİRİŞ 30.07.2015 09:15 GÜNCELLEME 30.07.2015 10:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, Diyarbakır-Bingöl  Karayolu'nu kesen bölücü terör örgütü PKK üyelerinin kaçırdığı polis memuru Sedat  Yabalak'ın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Polis memurunun eşi Burcu Yabalak, "Çok kötü bir şey yaşadık, Allah yardımcımız olsun. Bizi de dağa götüreceklerdi ama ben yalvarınca, çocuklarım ağlayınca bizi bıraktılar" dedi.

Aşkale ilçesi Şafak Mahallesi'ndeki babaevinde umutlu bekleyişini  sürdüren eşi Burcu Yabalak ve çocukları Eymen (9), Muhammed (5) ve Zeynep (1), Sedat Yabalak'tan gelecek mutlu haberi bekliyor. 
 
Burcu Yabalak, olayın dün  Erzurum'dan Şanlıurfa'ya gittikleri sırada Lice'de olduğunu anımsattı. 
 
Eşinin otomobili hızlı kullandığı için yoldaki teröristleri  görmediklerini söyleyen Yabalak, şöyle devam etti: 
 
ETRAFA ATEŞ ETMEYE BAŞLADILAR
 
"Bizim hızlı gittiğimizi görünce, onlardan kaçtığımızı zannettiler  herhalde. Ateş açmaya başladılar etrafa, havaya. Biz de durduk. Ben arkada çocukla ilgileniyordum. 'Teker mi patladı' dedim.
 
"PANİK YAPMAYIN PKK'LILAR GELİYOR"
 
Sedat, 'Hayır, PKK'lılar, panik  yapmayın, teröristler geliyor' dedi. Zaten hemen durduk, geldiler. Eşime tehdit  unsurlu bir şeyler söylediler çok hızlı gittiğimiz için. Biz de 'Görmedik sizi,  fark etmedik, biz hızlı gidiyorduk' dedik. Eşimden kimlik istedi, 'Ne iş  yapıyorsun' dedi. Mesleğini sordu, eşim kimliğini verdikten sonra cüzdanını da istedi. Eşim 'Cüzdanım yok' dedi. Kanmadılar tabi. Silah doğrultunca eşim  cüzdanını vermek zorunda kaldı. Polis olduğunu anlayınca zaten başkalarına Kürtçe  bağırdı, gelip götürdüler eşimi." 
 
"BEN YALVARINCA BIRAKTILAR"
 
Teröristlerin 5 kişi olduklarını tahmin ettiğini, yanlarına ise 2  teröristin geldiğini belirten Burcu Yabalak, "Birisiyle konuştum, yalvardım,  yakardım. Ben yalvarınca, 'Tamam siz gidin' dedi. 'Yakında karakol var, teslim  olun oraya' dedi. Ben konuşurken dönüp baktığımda geniş bir otobandı, duble bir  yoldu. Eşimin koluna girmiş, çeke çeke götürdüklerini gördüm. Orada bir araç  vardı, ben karakolda da söyledim, 'Acaba o araca mı bindirdiler' diye, yoksa dağa  mı çıkardılar. Ben çok çabuk geldiğimi hatırlıyorum karakola ama komutanlar 5  kilometre mesafe olduğunu söylediler. Tek başıma nasıl gittim o yolu  hatırlamıyorum. Arabayla çocuklarımla beraber karakola gittim. Diyarbakır Emniyet  Müdürü, gelip bizi alacaklarını söyledi. Gelip bizi zırhlı araçla aldılar oradan"  diye konuştu. 
 
"EMİNİM ONLARIN DA İNSAFI VARDIR"
 
"Çok kötü bir şey yaşadık. Allah yardım etsin. Çok zor bir şey. Ne söylenir bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun" diyen Yabalak, endişeli  bekleyişlerinin sürdüğünü aktardı. 
 
Burcu Yabalak, "Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Eminim onların  da insafları vardır. Benimle konuşanın merhameti varmış demek ki bizi bıraktı.  Bizi de dağa götüreceklerini söylemişlerdi, ben yalvarınca, çocuklarım ağlamaya  başlayınca, 'Tamam siz gidin' dedi. Allah yardım etsin. Kimin ne yapması gerekiyorsa bir an önce olsun. Eminim oluyordur bizim haberimiz dışında. Bizim  haberimiz yoktu, aynı yerde bir polisi daha almışlar. Biz bilsek zaten o yolu  kullanmazdık" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca gözlerimden yaşlar boşandı.Allah,polis eşine sabırlar versin.Güvenlik güçleri inşallah polisi sağ salim kurtarırlar.Devletimiz bu PKK belasını inşallah bertaraf eder!
    Cevapla
  • Mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    Adı geçen Polis kardeşimiz, Mersin Bozyazı ilçesinden, Mağdur ailelere sabır, teröristlere de vicdan ve insaf diliyorum. Allah onları ıslah eylesin, Onlarda bu toprakların çocukları.
    Cevapla
  • sahin 8 yıl önce Şikayet Et
    onca iha yaptık süs mü onlar inmesin yere istihbarat yapsın.
    Cevapla
  • Hasan YILDIRIMER 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM SAĞ SALİM GELMESİNİ NASİP ETSİN AMİNNn
    Cevapla
  • :(((( 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim çocuklarının hürmetine yardım etsin inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!