'Batı Esed ile anlaşmış'

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Türkiye'de patriot füzelerinin geri çekilme kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Batı Esed ile anlaşmış'
'Batı Esed ile anlaşmış'
GİRİŞ 17.08.2015 23:35 GÜNCELLEME 18.08.2015 00:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Karakuş, ABD ve Almanya'nın Türkiye'de bulunan Patriot füzelerini geri çekme kararının, Batı'nın Suriye Devlet Başkanı Esed'le anlaşmış olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Sputnik'e konuşan Erdoğan Karakuş, Patriot füzelerinin Kürecik'teki füze kalkanını ve ABD'nin Türkiye'deki birliklerini koruma amacıyla yerleştirildiğini ifade ederek, "Şimdi ABD ve NATO, Esed'le yavaş yavaş bir anlaşma yoluna girmiş durumda. Suriye'den herhangi bir füze taarruzuna karşı Patriot'ların kalmasına ihtiyaç kalmadığı düşünülüyor. Bu, Batı'nın Esed'le anlaşmış olduğunun göstergesidir. Artık Esed tarafından Suriye'den herhangi bir hava saldırısı beklenmediği, bu nedenle de Patriot'lara ihtiyaç kalmadığı yorumları yapılıyor" dedi.
 
''ANKARA'YA 'ESAS TEHDİT DAEŞ' MESAJI VERİLİYOR''
 
Karakuş, Patriot füzelerinin, öncelikli olarak Suriye'den Türkiye'ye gelme tehlikesi olan füze tehdidine karşı yerleştirildiğinin açıklandığını anımsatırken, Patriotların çekilmesiyle Türkiye'ye ABD tarafından "Esed'i tehlike olarak görmüyoruz, oradan füze saldırısı beklenmesi söz konusu değil. Biz zaten DAEŞ'i ortadan kaldırma konusunda işbirliği halindeyiz. Bizim için esas tehdit DAEŞ'dir, onların da uzun menzilli füzesi olmadığı için bu Patriotları çekiyoruz" mesajı verildiğini söyledi.

'İRAN'A DA JEST YAPILDI'
 
Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Almanya'nın ise Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava harekatından sonra, ''PKK'nın Almanya'da uzantıları var. Oradaki Patriotları çekelim ve topraklarımızda terör söz konusu olmasın'' düşüncesiyle hareket etmiş olabileceğini kaydetti. Karakuş'a göre, Patriot'ların çekilmesi ile İran'a da bir jest yapıldığı görüşünü dile getirdi.
 
'ABD, ÇİN'İN ETRAFINA GÜÇ KAYDIRACAK'
 
Karakuş, küresel hava hakimiyeti konusunda ABD'ye rakip olarak Çin'in öne çıktığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Çin'in doğusundaki denizlerle ilgili olarak Japonya, Güney Kore, Tayvan,Malezya ve hatta Filipinler'le sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle, Çin'in güneyine düşen bir noktada denizin altında bulunan kayalıklar doldurularak hava üssü yapıyor. O bölgede, hava üssüyle hakimiyet kurmaya çalışıyorlar. Bu hava üssü kurulup da 100 uçak yerleştirildiği takdirde, o bölgenin tamamında hakimiyet kurmaları söz konusu olacak. Bu nedenle Japonya, Güney Kore gibi devletler ABD'den yardım ister konuma geldi. ABD o bölgeye daha çok güç kaydırma durumunda. Diğer yandan, Rusya'nın Ukrayna ile olan gerilimi nedeniyle yeni bir tavır alma şekli söz konusu olabilir."
 

YORUMLAR 20
  • İsimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Yaparız ama malesef Engelleniyor
    Cevapla
  • serkan demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük ordusuyuz diyoruz öte yandan kendi savunma füzelerimiz yok.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    patriotlan zaten elektronik basliklari yok yani arizali hic bisey vuramaz toplasinlar coplukleni .Turkiye kendi savunma silahini yapmali ,s400-s500 km hedefi aninda vuruyor iska yok
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu haber yapmak bile gereksiz alsın sistemini tepetepe kullansın her türk asker doğar.çanakkalede füzemi vardı?
    Cevapla
  • K.SOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp %51 oy alsa baskanlik sistemine gecilse dunya yi titretiriz. Erdogan ortadogunun lideri olur. Turkiye o istikrar ile dunyanin ekonomik cekim merkezi oluristedigin silahida uretir. Biz sadece istikrara OY VERECEGIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!