İmam Hatipliler Bereket Havuzunda yüzüyor!

Ak Parti Milletvekili Ahmet Doğan, Kayseri İmam-Hatip Okulları Platformu Eğitim ve Kalite Çalıştayı’na katılarak açıklamalarda bulundu.

İmam Hatipliler Bereket Havuzunda yüzüyor!
İmam Hatipliler Bereket Havuzunda yüzüyor!
GİRİŞ 24.08.2015 13:03 GÜNCELLEME 24.08.2015 13:03

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, İmam-Hatiplilerin bir “bereket havuzu” içinde yüzdüklerini belirterek, “en hayta, en yozlaşmış İmam-Hatipliler bile bu bereketten nasipleniyorlar. Havuzdan yansıyan en ufak nem hayatlarına ışık tutuyor, yoldan çıkmalarını engelliyor” dedi.

Samsun Serra Otel’de düzenlenen Kayseri İmam-Hatip Okulları Platformu Eğitim ve Kalite Çalıştayı’na katılarak bir konuşma yapan Doğan; “her gün o atmosfere girmenin, her gün Kur’an-ı Kerim’e dokunmanın, okumanın, Hadis-i Şerifleri dinlemenin, Siyer-i Nebi’yi adeta ezberlemenin, ümmetin yıldızları’nın hayatlarına tanıklık etmenin” bu bereketi sağladığını belirtti.

Milletimizin büyük çoğunluğu İmam-Hatipleri böylesine bereketli bir ortam olarak görür ve evlatlarını buraya yazdırırken, paralel yapının sözde kainat imamının “İmam Hatipler mi kapatılsın yoksa Polis Koleji, Harp Okulu’ndan bir öğrencimiz mi atılsın deseler ‘İmam hatipler kapatılsın’ derim” şeklindeki sözlerinin medyaya yansıdığına dikkat çeken Doğan “Hamdolsun milletimizin sağduyulu çoğunluğu bu paralel lider gibi değil, bu güzide okullarımızda en kötü koşullarda okumayı bile bereket sayan İmam-Hatipli gazeteci-yazar Fatih Mutlu’lar gibi düşünüyor ve evlatlarını, torunlarını göndermeye devam ediyor” diye konuştu.

Platformun başarılı çalışmaları neticesinde Kayseri’de de güzel sonuçlar alınmaya başlandığını, bütün İmam-Hatip’lerin tek tek gezilerek sorunların ve önerilerin alınmasından sonra okul sayısının 20’den 40’a çıktığını, şimdi sıranın eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu kaydeden Doğan emeği geçenleri kutladı.

Kayseri Medine Hafızlık İHO Müdürü Hayrettin Özbek’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan Çalıştay’da açılış konuşmasını Kayseri İmam-Hatip Okulları Platformu Başkanı Süleyman Karaköse yaptı. Kayseri’deki İmam-Hatip Okullarının yöneticilerinin katıldığı üç günlük organizasyonun açılış programında sırasıyla Platformun Türkiye Koordinatörü Zeynel Önal, Samsun İHO Platformu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Samsun Valisi İbrahim Şahin de birer konuşma yaptılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama