İsveçli bakan minik Aylan için gözyaşı döktü

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, botlarının batması sonucu boğularak ölen küçük Aylan'ın fotoğrafı hakkında yorum yaparken ağladı.

İsveçli bakan minik Aylan için gözyaşı döktü
İsveçli bakan minik Aylan için gözyaşı döktü
GİRİŞ 04.09.2015 07:59 GÜNCELLEME 04.09.2015 10:48
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, önceki gün Yunanistan'a kaçak yollardan gitmeye çalışırken botlarının batması sonucu boğularak ölen küçük Aylan'ın fotoğrafı hakkında yorum yaparken ağladı.
 
"ÜZGÜN VE ÖFKELİYİM"
 
İsveç devlet televizyonunda yayınlanan haber programı "Aktüel"e konuk olan Wallström, Bodrum'dan umuda yolculuk için çıktıkları yolculukta botlarının batması sonrası hayatını kaybeden küçük Aylan'ın cansız bedeninin fotoğrafı hakkında değerlendirmede bulunduğu sırada ağlamaya başlayarak, "konudan dolayı çok üzgün ve öfkeli" olduğunu söyledi.
 
 "ETKİLENMEMEK ELDE DEĞİL"
 
"Bu resme bakınca etkilenmemek ve üzülmemek elde değil" diyen Wallström, Avrupa ülkelerine göç sorunu ile ilgili olarak "acil eylem" çağrısında bulundu.
 
"AÇIN KAPILARI"
 
Almanya ve İsveç'in en çok Suriyeli sığınmacıyı kabul eden ülkeler arasında olduğunu kaydeden Wallström, diğer Avrupa ülkelerini de inisiyatif alarak sığınmacılara kapılarını açmasını istedi. İsveçlilerin sığınmacıları bağrına basacağına emin olduğunu belirten Wallström, "hepimiz insanız" dedi.
 

YORUMLAR 35
  • mali34 8 yıl önce Şikayet Et
    timsah gözyaşı
    Cevapla
  • ulusal insan 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu mübarek cuma saatinde rabbimden dileğim.bu suriyeli,ıraklı,afganlı insanlara kimler bu acıları yaşattı ise aynı acıları fazlasıyla tabbim o ülkelerede yaşatsın.amin.
    Cevapla
  • Sahin kahire 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dram yeni olmuyor sayın bakan.ne dramlar,ne acı hikayeler var o suriyede.yeni gerçekleşmiyor bu durumlar.demiyorlar ki bu göçün sebebi beşar esad a yönelik harekete geçelim.mülteciler için kapıları açsınlar diyor.demekki hala petrol sevkiyatı sürüyor suriyede.onun için sizin ağlamalarınız hiç inandırıcı değil sayın bakan.
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayret agladimi ben isvecte yasiyorum göcmenler s urunuyor kendi insanlarinin umrunda degil o insanlar madem agliyorsunuz neden yardim etmiyorsunuz nerde terör gurubu var onlara yardim ederler
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı bakanlar tūrkiyeye ğelsinler isvecin nufusumu fazla yoksa mūlteci fazla alamış rolyapmayı iyi bilir bu avrupalılar oskar alır kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi