Aylan Kurdi'nin failli 3 kişi tutuklandı

Bodrum'da kıyıya vuran küçük cansız beden Aylan Kurdi'nin ölümüne neden olan 3 organizatör tutuklandı.

Aylan Kurdi'nin failli 3 kişi tutuklandı
Aylan Kurdi'nin failli 3 kişi tutuklandı
GİRİŞ 09.09.2015 16:08 GÜNCELLEME 09.09.2015 16:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aylan ve beraberindekileri ölüme gönderen Suriyeli 3 organizatör tutuklandı

BODRUM'da, sahile vuran cesedi kaçak göçmen sorunun sembolü haline gelen 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 12 Suriyeli'nin yaşamını yitirdiği facianın organizatörü olduğu belirlenen insan kaçakçılığı çetesinin Suriyeli lideri Mwafak Alhabash (40) ile iki yardımcısı, tutuklandı. İfadesinde faciada ölen minik Aylan'ın babası Abdullah Kurdi'yi daha önceden tanıdığını belirten  Alhabash, "Bize yardım ediyordu. Olay günü kendisinden 11 bin 250 euro alıp, botu teslim ettim. Botu da kendisi kullanıyordu" dedi.

Geçen 2 Eylül sabahı, Akyarlar Alihoca Burnu'ndan 4 metrelik bota 13 kişi binerek Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçerken su alıp batan, Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi (3) ve anneleri Zahim Kurdi'nin (27) yaşamını yitirdiği botu temin ettikleri ve yaklaşık bir aydır Bodrum'da yasa dışı yollardan göçmen geçişlerini organize ettiği belirlenen Suriyeli insan kaçakçılığı çetesinin lideri Mwafak Alhabash ile yardımcıları  Alaa Assous (30) ve Asem Alfrhat (26) jandarmanın 4 gün süren teknik takibi sonucu Turgutreis Mahallesi'nde saklandıkları bir pansiyonda yakalandı. Üç şüphelinin kaldıkları odalarda yapılan aramalarda iki tabanca ve insan kaçakçılığından elde eldiğildiği belirlenen 6 bin Euro para ele geçirildi.

BOTU AYLAN'IN BABASI KULLANIYORMUŞ

İnsan kaçakçlığı çetesinin lideri Mwafak Alhabash'ın savcılıktaki ifadesinde, "İstanbul'dan gönderilen göçmenleri burada biz organize ediyorduk. Suriye'den gelen göçmenlere yardımcı olmak için İzmir'den bot temin ediyorduk. Bunu biz yapmasak başkaları yapacaktı. Vatandaşlarımıza sahip çıktık.

Abdullah Kurdi'yi tanırım. O ve ailesi için üzgünüm. Çünkü, O bize yardım ediyordu. Olay günü de bota binmeden önce kendisinden 11 bin 250 euro alıp, botu teslim ettim. Bottu da kendisi kullanıyordu. Dalgalı havada alabora olduklarını ve denize düştüklerini öğrendik. Böyle bir şeyi beklemiyorduk" dediği öğrenildi. 

Savcılığın iddialar karşılığında baba Abdullah Kurdi'nin ifadesine başvurabileceği belirtildi. Şüpheli 3 ogranizatör sacılıktaki işlemleriin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Tutuklanan organizatörlerin bir ay içerisinde Bodrum'a 55 bot ve 4 tekne getirdiği, botları 15 bin Euro, tekneleri ise 30 bin Euro'dan pazarladıkları da öğrenildi.

18 KAÇAKLA YAKALANDILAR

Öte yandan Muğla Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, Bodrum'un Yalı Mahallesi'ndeki Barbaros Plajı'nda jandarmanın yaptığı kontrollerde Pakistanlı organizatörler P.A ve E.A. ile Suriyeli A.L.'nin 1 şişme bot, bota ait motor ve farklı ülkelere ait 18 kaçak ile yakalandığı bildirildi.

YORUMLAR 1
  • Muhsin 8 yıl önce Şikayet Et
    şuçlularda bulunmuş oh ne rahatladık bu olayın soruumlusu emin olun sadece o 3 kişi Allahım sen bizleri affeyle ne diyeyim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk