Başbakan 'PKK' için gizli talimat gönderdi

Başbakan Davutoğlu'ndan valilere gizli terör genelgesi. Hükümet terörle mücadelede yeni adımları hayata geçiriyor.

Başbakan 'PKK' için gizli talimat gönderdi
Başbakan 'PKK' için gizli talimat gönderdi
GİRİŞ 10.09.2015 01:33 GÜNCELLEME 10.09.2015 08:01
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu 81 ile gizli genelgegönderdi. Genelgede valilerin terörle mücadele ve toplumsal olayları önlemede hangi tugayla çalışacağı tek tek belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise "Hükümet güvenlikçi politikalara savrulmadı. Bölge halkı 'devlet nerede' diye sordu devlet de gereğini yapıyor" açıklamasını yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadelede yeni bir sürece girildiğine yönelik açıklamasının ardından hükümetin yeni tedbirleri hayata geçirdiği ortaya çıktı. Başbakan 81 ile gizli genelge göndererek valilerin PKK ile mücadele ve toplumsal olayların önlenmesi konusunda hangi tugayı göreve davet edeceğini tek tek bildirdi. Bundan böyle valiler illerinde belirlenen tugaylarla işbirliği içinde terörle mücadele edecek.
 
ASKER TOPLUMSAL OLAYLARA DA MÜDAHALE EDECEK

Başbakan eş zamanlı olarak askere de yazılı bir talimat gönderdi. Davutoğlu'nun gönderdiği talimatın yasal altyapısı 2013 yılında gizli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren ve valilere toplumsal olaylara müdahale konusunda askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayandığı öğrenildi.

EL YAPIMI PATLAYICILAR İÇİN ARAMA FAALİYETİ

Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tümünde el yapımı patlayıcı bulmak için arama tarama faaliyeti başlattı.

Hükümet kaynakları HDP'li belediyelerin kendi sınırlarındaki yollara kalın asfalt döşediğinin tespit edildiğini söyledi. Yolların yanı sıra yamaçlara da döşenen asfaltlı bölgelerin kazılarak arama tarama çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Ve Dağlıca... Hain saldırının ardından operasyonlar sürdü. Edinilen bilgiye göre Dağlıca'da hava kuvvetlerine ait uçaklar bir saat süreyle terör örgütü PKK'ya ait hedefleri vurdu.

YORUMLAR 47
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    neresi gizli
    Cevapla
  • zazaki 8 yıl önce Şikayet Et
    bu işi yine kürtler bitirir. türk devleti askeri kürt milis birlikleri kurulmalı. devlet artık kürtlere aşkını sevgisini inandığını göstermeli. ben bir kürt olarak söylüyorum pkk kürtler temizler.
    Cevapla
  • azer 8 yıl önce Şikayet Et
    zazalae kurt degil neden zazaki niki kullaniyorsun?
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu genelge madem gizli sizin varlığından ve içeriğinden nasıl haberini oluyor onu anlamıyorum!
    Cevapla
  • Turkoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha hdp belediyesi ha pkk farki yok.kahpeler is birligi icinde.Allah kökunuzu kurutsun soysuzlar
    Cevapla
  • e.k 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hükümet yetkilerine sesleniyorum. Bu asfaltı atan belediyeye atmış oldukları asfaltı söktürün mayın varsa asker ve polis şehit olacağına o hayin belediye çalışanları döşemiş olduğu mayında patlasın. O bölgede böyle bir çalışma yapılması rica ediyorum. allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi