PKK gittikçe eriyor! 123 terörist öldürüldü

Hakkâri Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, hava ve kara operasyonlarında 123 terörist öldürüldü.

PKK gittikçe eriyor! 123 terörist öldürüldü
PKK gittikçe eriyor! 123 terörist öldürüldü
GİRİŞ 10.09.2015 04:51 GÜNCELLEME 10.09.2015 07:59
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nce düzenlenen hava harekâtı, özel birlik timleriyle karadan eşgüdüm halinde gerçekleştirildi. Kaçan PKK'lı teröristlerin imhası için 2 Özel Birlikler Komutanlığı Taburu ile toplam 150 kişiden oluşan 8 Jandarma Özel Harekât Timi sıcak takiple Irak'ın kuzeyine geçti.

Özel Kuvvetler'in verdikleri bilgiler ışığında, kaçan bazı PKK'lılar F-16 ve F-4 uçakları tarafından ateş altına alındı. Türk jetlerinin, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarını da vurduğu bildirildi. Operasyonlarda yaklaşık 100 terörist öldürüldü, barınaklar kullanılamaz hale getirildi. 

Yürütülen operasyonlarda Şırnak Güçlükonak'ta 6 terörist öldürüldü. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de polisle çatışan 1'i kadın 2 terörist de öldürüldü. Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ise vatandaşların ihbarı ile hainlerin pususu önlendi. Bölgeyi çember altına alan emniyet güçlerinin operasyonunda 8 terörist öldürüldü. Operasyon sırasında silahlanan köylülerin de güvenlik güçlerine desteğe gittikleri ve teröristlerin kaçış yönlerini kestikleri öğrenildi.

Hakkâri Şemdinli'deki ormanlık alanda da 3'ü kadın 7 PKK'lının cesedi bulundu. Teröristlere ait cesetler, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Teröristlerin bölgede yürütülen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. Hava ve kara operasyonlarında öldürülen terörist sayısı 123'ü buldu. 

SİVİLLERİ HEDEF ALDILAR 

Teröristlerin Cizre'de polise düzenledikleri saldırı sırasında bir roketatar eve isabet etti. Bahattin Sevindik (50) yaralandı. Hainler, Sevindik'i hastaneye yetiştirmeye çalışan otomobili de taradı. Sevindik ile komşusu Suphi Sarak (50) terörist kurşunlarıyla can verdi. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda ise DBP Bismil Belediyesi Eş Başkanı Resul Sarı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. 

YORUMLAR 57
  • ynapxo 8 yıl önce Şikayet Et
    123 terörist bence az. 12 bordo bereli bir gecede 73 tane öldürdü diye haber yapıldı, aynı gün 53 uçakla bombaladık dendi, sonra bordo bereliler kuzey ırağa geçti dendi... bunların toplamı 123 ise hiçbirşey yapmamışız. dağlıca olayından sonra içimize su serpilmesi için en az 400 terörist öldürülmeliydi
    Cevapla
  • bigmücahid2002 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar , leş resmi görmek isteyen youtube'a bakabilir. Bol miktarda var.
    Cevapla
  • Alpaslan Oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz içimiz ferahladı.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    vur vur durmak yok vurmaga devamm
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşaşın cehennem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi