Diyarbakır Valiliği'nden yalanlama

Diyarbakır Valiliği, bazı haber sitelerinde yer alan haberleri yalanladı.

Diyarbakır Valiliği'nden yalanlama
Diyarbakır Valiliği'nden yalanlama
GİRİŞ 13.09.2015 00:36 GÜNCELLEME 13.09.2015 00:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valiliği, bazı haber sitelerinde yer alan "Lice'de karakol yapımını protesto eden canlı kalkanlara karakoldan havan topları ve tanklar ile ateş edildiği" iddialarını yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü mensuplarının son zamanlarda yaptığı saldırılar sonucunda vatandaşların ekonomik ve sosyal hayatı ile seyahat etme haklarının olumsuz yönde etkilendiği belirtildi.

Vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla güvenlik güçlerince çeşitli tedbirler alındığı ifade edilen açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolunda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından hendekler kazılarak kapatılmasını, mayın ve el yapımı patlayıcı kullanılarak tuzaklamaları önlemek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Dakyanus Tepe'de üs bölgesi tesis edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Fis Ovası mevkisinde toplanmaya başlayan, aralarında sivil kıyafetli bölücü terör örgütü mensuplarının da olduğu değerlendirilen 250 kişilik bir grubun, slogan atarak üs bölgesine doğru yürüdüğü anımsatıldı.

''ATEŞLİ SİLAH KULLANILMAMIŞTIR''

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üs bölgesine yaklaşan kalabalık grup, 'Askeri Yasak Bölgeye yaklaşmamaları ve yaptıklarının kanunsuz bir eylem olduğu' konusunda defalarca anonsla ikaz edilmiştir. Yapılan tüm uyarılara rağmen grubun kanunsuz eylemine devam etmesi ve tehdit oluşturacak seviyede mevzilere yaklaşması üzerine direkt kalabalığa gelmeyecek şekilde gaz fişekleri atılarak müdahale edilmiştir. Müdahale sonrasında kalabalık saat 15.30 sıralarında geldikleri istikamete doğru dağılmış ve eylemlerine son vermiştir. Müdahale esnasında kanuni yetki olmasına rağmen ateşli silah veya başka tür bir zor kullanma yöntemine başvurulmamıştır."

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ymy 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'nın neresinde var bu her hangi bi askeri bölgeye yaklaşsınlar bakalım anlının ortasına yiyor mu kurşunu
    Cevapla
  • DİYARBAKIRLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Teror ürgütü= yalan makinesi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı